Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Hetebølge brøt en 85 år gammel varmerekord

Israelere trekker til stranda i Tel Aviv under en hetebølge 24. april 2024. (Foto: Flash90)
I Tel Aviv er det registrert den høyeste temperaturen noensinne i april.

Mens det er en kjølig vår i Norge blir det slått varmerekorder i Israel. 25. april ble det målt hele 40,7 grader i Tel Aviv. Det er den høyeste temperaturen som noen gang er registrert i april. Forrige rekord var på 40,4 grader i 1939.

I hovedstaden Jerusalem, som ligger på over 800 meters høyde, var det litt kjøligere. Der ble det registrert 33 varmegrader. I Beer Sheva sør i Israel ble det målt 39 grader, mens det i Haifa i nord ble registrert 38 varmegrader.

Hetebølgen gjorde at minst tre personer trengte medisinsk behandling for overopphetingen, opplyser ambulansetjenesten Magen David Adom.

Avner Gross ved Ben Gurion-universitets avdeling for miljøvitenskap sier hetebølgen som nå har truffet Israel så tidlig på året er svært uvanlig.

– Det er ikke det at det ikke har vært hetebølger i april tidligere, men det er en uvanlig intensitet. Det er en del av en veldig stor hetebølge som påvirker hele den østlig Middelhavet-regionen, som Tyrkia, Hellas og Kypros, sier han.

Temperaturene vil synke i løpet av helgen, men vil fortsatt være høyere enn hva som er normalt på denne tiden av året. Selv om det kan være vanskelig å tilskrive en enkelt hendelse klimaendringer, så insisterer forskerne på at klimaendringer ligger bak økningen i intensiteten og antallet hetebølger.

Klimaendringer gjør også at temperaturene i Israel blir stadig høyere. Fra 1950 til 2017 økte gjennomsnittstemperaturen i Israel med 1,4 grader, langt høyere enn gjennomsnittet på jorden. Forskere frykter at temperaturen i Israel i snitt vil øke med fire grader innen 2100.

Et av tiltakene som Israel har iverksatt for å imøtekomme klimaendringene er å bruke sju milliarder kroner på 450.000 nye trær. Trærne skal sørge for skygge langs 3200 kilometer med gangvei i 100 byer og lokalsamfunn innen 2040.

Barn kjøler seg ned i en fontene utenfor Gamlebyen i Jerusalem den 24. april 2024. (Foto: Flash90)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart