Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Iran truer Israel over en hel forside

Slik ser forsiden til avisen Teheran Times ut den 15. desember 2021. (Foto: Teheran Times)
Den regimetilknyttede avisen Tehran Times skriver at bare "et feil trekk" vil være nok.

Den statstilknyttede iranske avisen Teheran Times publiserte onsdag 15. desember en trussel mot Israel. På avisens forside er det kart over Israel med markører som illustrerer mål som iranske styrker tilsynelatende kan angripe. I overskriften står det «Bare ett feil trekk», skriver Times of Israel.

Selv om avisen ikke spesifiserer hva markørene på kartet av Israel representerer, så åpner de artikkelen med å erklære at «det sionistiske regimet ser ut til å ha glemt at Iran kan ramme dem fra hvor som helst».

Artikkelen og forsiden er et svar på at det israelske forsvaret nylig erklærte at de til våren skal gjennomføre en stor militær flyøvelse, som skal øves på et mulig angrep på det iranske atomprogrammet.

I avisen siteres den iranske generalmajoren Mohammad Bagheri, leder av Irans væpnede styrker, som sier at «på det stategiske nivået har vi ikke til hensikt å angripe noen, men på operasjonelt og taktisk nivå er vi klare for en avgjørende reaksjon og en rask og tøff offensiv mot fienden».

Teheran Times skriver at de «ikke trenger å minne Israels illegitime regime om Irans forsvarsevner», men gjør det likevel. Avisen trykker også et sitat fra Ayatollah Ali Khamenei fra 2013 hvor han truer med å utslette Tel Aviv og Haifa hvis Israel skulle finne på å angripe det iranske atomprogrammet.

Det iranske regimet kommer regelmessig med trusler om å utslette Israel. Det er bare noen uker siden en iransk general gjentok denne trusselen.

Trusselen i Teheran Times kommer samtidig som Iran er involvert i samtaler i Wien i Østerrike om å gjenopplive atomavtalen fra 2015, som USA trakk seg ut av i 2018. Avtalen opphevet sanksjonene mot Iran i gjengjeld mot begrensninger i atomprogrammet som skulle forhindre den islamske republikken i å utvikle atomvåpen. Israelske ledere har stort sett vært negative til avtalen og mener den ikke forhindrer Iran i å få atomvåpen.

Den iranske hæren avfyrer et missil i et test på ukjent sted i Iran. (Foto: Iran Army)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart