Søk

Produksjon av fakta om Midtøsten

"Tull at det ikke finnes tilgjengelige tall over norsk bistand til Gaza" uttalte statssekretær Raymond Johansen til Bergens Tidende søndag 11.januar.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Han kritiserte historiker Hilde Henriksen Waages nylige utspill om at slike tall ikke finnes. Han legger også til: «Jeg forstår ikke at Hilde Henriksen Waage har behov for å forske, det virker jo som om hun har alle svarene på forhånd». Dette er også undertegnedes hovedkritikk mot denne forskeren og også mot en annen forsker og «rikssynser» som media ofte innhenter som ekspert i Midtøsten-spørsmål, Nils Butenschøn. Sistnevnte, som kanskje enda oftere trekkes inn av norsk massemedia og over mye lengre tid, har som Henriksen Waage en tendens til å komme med endelige konklusjoner på en rekke hendelser mens de fremdeles er rykende ferske.

En rekke eksempler både på dette og på mer generell uetterrettelighet kan nevnes, av hvilke jeg her vil trekke fram to. I sin bok Drømmen om Israel (1984) kaller Nils Butenschøn Israel en «europeisk settlerstat», samtidig som han i samme boken angir at 1,33 mill. jøder på det tidspunktet hadde bakgrunn fra Europa og USA, mens hele 1,63 mill. jøder hadde arabisk, og altså ikke-europeisk, bakgrunn. Likevel bruker han ordene «Europeisk settlerstat» om Israel, og framstiller hvordan opprettelsen av staten Israel løser et europeisk problem. Mange år senere, da påstanden om at Israel utvikler en «genetisk bombe» som selektivt kan utrydde arabere men sparer jøder preger forsiden av flere av landets aviser, er Butenschøn raskt ute og forteller den norske opinionen hvor forferdelig dette er. Heldigvis kommer biologer og genetikere raskt på banen og avfeier det hele som oppspinn og en umulighet, blant annet fordi (som Butenschøn tidligere har påpekt) at mange israelske jøder har arabisk bakgrunn, og dermed selvsagt også genetiske særtrekk med den stedlige arabiske befolkningen. Litteraturvitere kommer også på banen og påpeker at historien om den «genetiske bomben» sannsynligvis stammer fra en fransk science-fiction roman.

Forskning krever både tålmodighet og nøkternhet, begge egenskaper som undertegnede etterlyser hos disse to forskerne. Forskere har også som andre mennesker et ansvar for å bygge fred der det er mulig og der man har påvirkningsmuligheter, og fred bygges ikke gjennom polarisering og svart-hvitt tenkning. Media har selvsagt også et ansvar i forhold til bredden av forskerfellesskapet som hentes inn når man trenger ekspertuttalelser, for eksempel i Midtøsten spørsmål.

 


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart