Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestina-aktivister repeterer Holocaust-anklage

Skjermdump fra shiptogaza.no (4. januar 2012).
Skjermdump fra shiptogaza.no (4. januar 2012).
Ship to Gaza-leder betegnet Israels krigføring på Gaza-stripen som "holocaust".

I forbindelse med markering av treårsdagen for Gaza-krigen, gjennomførte noen titalls palestina-aktivister en demonstrasjon utenfor den israelske ambassaden i Oslo 29. desember 2011. Palestinakomiteen i Oslo, Fellesutvalget for Palestina og Ship to Gaza stod som arrangører. Shiptogaza.no har gjengitt appellen til leder Nikoloas Tavridis-Hansen.

– Det er tre år siden holocaust på Gazastripa! Det er tre år siden israelske styrker på en brutal måte massakrerte 1400 Palestinere. Det er tre år siden det internasjonale samfunnet var tilskuere til et av de mest brutale angrep på sivile i Palestina! innledet Tavridis-Hansen.

Holocaust er navnet på det statsledede folkemord av jøder og andre etniske, religiøse, politiske og seksuelle minoritetsgrupper i Europa og Nord-Afrika som det nazistiske Tyskland gjennomførte fra 1938 til 1945. Holocaust tok livet av cirka 6 millioner jøder, cirka 400 000 sigøynere [1] og 250 000 funksjonshemmede og homofile. Om man regner med alle minoritetene, kan man anslå at 9–11 millioner ble drept, skriver Wikipedia.

Anslag over drepte palestinere i Gaza-krigen (Operasjon Cast Lead) fra 27. desember 2008 til 18. januar 2009 varierer mellom 1166 (IDF), 1385 (B’Tselem), 1417 (Palestinian Centre for Human Rights) og 1440 (Helsedepartementet i Gaza, underlagt Hamas-regimet).

1. november 2010 bekreftet Fahti Hamad, innenriksministeren for Hamas på Gaza-stripen, at blant de drepte i Gaza-krigen var opptil 700 stridende i Hamas og allierte bevegelser. Forholdet mellom sivile og stridende drepte var dermed mindre enn 1 til 1. Det er selvsagt mye. Men en FN-studie viser at i den typen krigføring det her er snakk om (asymmetrisk krigføring i tettbefolket område) er forholdet mellom stridende og sivile anslagsvis 3 til 1 i Afghanistan. I Irak og Kosovo har det vært minst 4 til 1. Og i Tsjetjenia og Serbia var forholdet mye verre. Israel klarer altså mye bedre enn andre land, også vestlige, å unngå sivile tap.

I forhold til hva som er vanlig ellers i verden, fulgte Israel reglene for krigføring “godt over gjennomsnittlig” under krigen på Gaza-stripen, mener seniorforsker Cecilie Hellestveit.

– Jeg tror ikke det har vært noe tilfelle i krigshistorien hvor noen  hær har gjort mer innsats for å redusere sivile tap og drap på uskyldige mennesker enn det IDF gjør på Gaza-stripen, sa den britiske oberst Richard Kemp under krigen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WssrKJ3Iqcw[/youtube]

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart