Aftenposten omtalte MIFFs nye bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen på nesten en helside fredag 1. juni 2012. (Foto: MIFF)
Aftenposten omtalte MIFFs nye bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen på nesten en helside fredag 1. juni 2012. (Foto: MIFF)

Dobbeltspill i Aftenposten

Aftenposten rapporterte fredag fra MIFFs boklansering av Dobbeltspill i Stortinget. Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier han «trenger noe mer tid» til å uttale seg om anti-jødiske holdninger i palestinske medier.

Journalist Halvor Tjønn presenterer MIFFs nye bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen i en artikkel på side 20 i Aftenposten fredag 1. juni.

– Når palestinske talsmenn vender seg til verdensopinionen på engelsk, snakker de om fred og forsoning. Når de snakker arabisk, vendt til sine egne, er tonen en helt annen. Da finner man krigsretorikk, regulært jødehat og hyllest av terrorister, sier Itamar Marcus til Aftenposten. Marcus er en av forfatterne av boken og direktør for Palestinian Media Watch. Han var invitert til Norge av MIFF i forbindelse med boklanseringen.

– Hvis Norge fortsetter å se gjennom fingrene med hatpropagandaen, vil Norge være medansvarlig for den neste krigen i Midtøsten, understreker Marcus til Norges største avis.

Aftenposten har presentert utenriksminister Jonas Gahr Støre med noen av opplysningene fra boken. Støre sier Norge tidligere har sett på lærebøker og undervisningsmateriell i de palestinske områdene. Der hevder Støre det har «skjedd en korrigering til det bedre».

– Hva gjelder anti-jødiske holdninger i mediene og andre deler av det palestinske samfunnet, sier Støre at man trenger noe mer tid til å uttale seg, skriver Tjønn.

Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (krf) sendte onsdag skriftlig spørsmål til utenriksministeren. Hvordan kan vi sikre at norsk støtte ikke bidrar til å finansiere virksomheten som er dokumentert i MIFFs bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen? spør Syversen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart