Anders Behring Breivik.
Anders Behring Breivik.

Israeleres reaksjoner på Breivik-dommen

- Breivik drepte 77 mennesker og brukte Norges "liberalisme" til å gjøre narr av rettssystemet, skriver en israeler etter at Anders Behring Breivik ble dømt til 21 års forvaring fredag morgen.

Akkurat dette med forvaring har ikke blitt fanget opp av nyhetsbyrået Reuters, som både Jerusalem Post og Yedioth Aharonoth siterer saken fra. Ingen av de israelske avisene retter opp inntrykket nyhetsbyrået gir i artikkelen av at 21 år er maksimal soning i Norge. Som alle nordmenn nå vet, vil Breivik på grunn av forvaringsdommen sannsynligvis aldri slippe ut igjen til friheten.

En rekke israelere har lagt igjen sine kommentarer under artiklene på nettstedene til de to israelske avisene. Heller ikke alle leserne ser helt ut til å ha forstått dette.

Lesere på Ynet
– Breivik drepte 77 mennesker og brukte Norges «liberalisme» til å gjøre narr av rettssystemet, uttaler «David» fra Karmiel, og sikter helt klart til «maksstraffen» på 21 år.

– Venstreorienterte Norge og Europa har absolutt ingen selvrespekt og mangler det grunnleggende overlevelses- og selvbevaringsinstinktet. Mange har spurt seg hvordan nazistene maktet å okkupere Europa med så lite motstand. Breiviks grusomheter har gitt dem svaret, fortsetter han.

Paqid Yirmeyahu fra Ra’anana uttrykker det samme:

– 100 dager per mord og null dager per 270 skadde. Det sier alt.

«Ira» har et annet syn på saken.

– Denne dommen er en irriterende påminner om at lovens hensikt ikke er hevn.

Lesere på JPost
Brukeren «right» er tilhenger av dødsstraff og kritiserer samtidig de gode forholdene i norske fengsler.

– Han burde blitt henrettet. 21 år i fengsel med datamaskiner, fjernsyn og et treningsrom virker ikke veldig hardt for dette svinet, hevder han.

Andre brukere kritiserer også det de tror er maksimal sonetid på 21 år, mens norske Torvid Høiland forsøker å forklare den norske tradisjonen med forvaring.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart