Søk
Yngve Slyngstad, leder for Statens pensjonsfond utland. (Foto: Norges Bank)
Yngve Slyngstad, leder for Statens pensjonsfond utland. (Foto: Norges Bank)

Oljefondet investerer nye milliarder i Israel

Oljefondets investeringer i israelske statsobligasjoner ble mer enn tjuedoblet i 2012, ifølge avisen Klassekampen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Oljefondet har de siste årene trukket seg ut av flere israelske selskaper, fordi Finansdepartementet har ment at disse selskapene har bidratt til å opprettholde den israelske okkupasjonen. Men Oljefondet boikotter ikke Israel generelt. 4,5 milliarder kroner har Oljefondet investert i israelske statsobligasjoner det siste året, meldte Klassekampen lørdag.

Nyheten får partiet SV til å reagere.

– Dette er galt. Dette er å finansiere okkupasjonspolitikken til Israel, på den måten at vi gir lån til et land som bruker store militærressurser på sin okkupasjon og undertrykking av Palestina, sier SVs utenrikspolitiske talsperson Snorre Valen til avisen.

Han mener SV bør gå til valg på å trekke Oljefondet «ut av israelsk statsgjeld».

Skal vi like gjerne boikotte alle?
Hva med andre land Norge investerer tungt i gjennom Oljefondet? Ingen av de menneskerettighets- og fredsutfordringene som eksisterer i disse landene, får SV til å reagere med boikottkrav. Eksemplene blir bare noen få, og sikkordpregede.

USA: 28,6 prosent av Oljefondets aksjeinvesteringer er gjort i USA. Landet har ikke har lagt ned Guantanamo-basen, praktiserer dødsstraff, er i krig i Afghanistan, praktiserer tortur mot sine strengest bevoktede fanger.
– Storbritannia: 13 prosent av de aksjeinvesteringene er gjort i Storbritannia, som er i krig i Afghanistan.
– Frankrike: I krig i Mali.
– Japan: Har et til tider svært anspent forhold til Kina, grunnet uenighet om landområder.
– Sør-Korea: 1,6 prosent av fondets totale investeringer er gjort i Sør-Korea, som har en tynnslitt våpenhvile med sine koreanske brødre i nord. Er en av verdens største militærmakter.
Kina: Praktiserer dødsstraff, manglende ytrings- og pressefrihet, i en «kald krig» med Taiwan og Japan, torturerer fanger, har ikke frie valg og sensurerer internett i stor skala. 1,2 prosent av de totale investeringene er gjort her.
Qatar: Et av de nye investeringslandene til Oljefondet. Praktiserer dødsstraff, tillater ikke undertrykkede fremmedarbeidere å opprette fagforeninger, homofili er ulovlig, manglende ytrings- og pressefrihet og religionsfriheten er svært begrenset.
Kenya: Utbredt med overdrevet voldsbruk fra et korrupt politi, et like korrupt rettssystem tramper på folkets rettigheter, presse- og ytringsfriheten er begrenset, i konstant krig langs grensene til Somalia med opprørsgrupper derifra. Er også et av de nye markedene til Oljefondet.
Jordan: Israels naboland er det siste nye investeringslandet vi tar for oss. I Jordan er ytrings- og pressefriheten svært begrenset, men med positive valgreformer de siste årene. Sensurerer internett, har en begrenset religionsfrihet, få rettigheter for kvinner, tar ikke oppgjør med æresdrap og praktiserer dødsstraff.

Vi kan jo rette følgende spørsmål til de anti-israelske kreftene i SV som vil boikotte Israel også gjennom Oljefondet: Hva da med alle disse landene som er nevnt over?


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart