Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Ingen strid om Israel-støtten i FrP

FrP leder Siv Jensen. (Foto: FrP)
FrP leder Siv Jensen. (Foto: FrP)
Det ligger ikke an til debatt om Fremskrittspartiets forhold til Israel på helgens landsmøte. Formuleringen om støtte til Israel som det jødiske folkets hjemland videreføres.

I morgen åpner Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen. I forslaget til nytt handlingsprogram for stortingsperioden 2013-2017 er det bare noen få setninger som nevner Israel, under avsnittet Norge og Verden.

«Fremskrittspartiet mener det er viktig å bygge allianser med likesinnede land og støtte opp om demokratiske staters rett til å forsvare seg mot terrorisme og trusler fra naboland. Vi støtter det jødiske folks rett til et nasjonalt hjemland i Israel. Staten Israel erkjennes som en suveren og demokratisk stat med rett til å beskytte sine innbyggere mot eksterne, eksistensielle trusler.»

Et helt likelydende avsnitt står også i det nåværende handlingsprogrammet.

Men det er en liten endring når det gjelder Israel i FrPs nye program. I avsnittet Utviklingspolitikk het det i det gamle programmet:

“Fremskrittspartiet vil at Norge viser sin støtte til demokratiske stater som er utsatt for internasjonal terrorisme eller trusler fra andre land. Dette gjelder for eksempel land som USA, Israel og Taiwan.”

I forslaget til det nye programmet er den siste setningen tatt ut, mens den første setningen står som før. USA, Israel og Taiwan blir ikke lenger nevnt som eksempler.

Dermed er det kun ett avsnitt i FrPs prinsipp-program og handlingsprogram som nevner Israel eller jøder. Partiet skriver ingenting om jødehat eller antisemittisme i sine program.

 

Relaterte saker

 

Israel i de politiske programmene 2009-2013

Hva sier de politiske partiene i sine programmer om Israel og Midtøsten? Her har MIFF samlet de mest aktuelle utdrag fra programmene for stortingsperioden 2009-2013.

 

SV modererer tonen mot Israel i sitt nye program

Forslaget til nytt arbeidsprogram for SV sier ingenting om «rett til å vende tilbake» for palestinske flyktninger. Dermed fjerner SV det som MIFF har kritisert partiet aller sterkest for de siste årene, kravet som ville føre til avvikling av Israel som en jødisk stat dersom det skulle bli tvunget gjennom. Også ellers er tonen dempet.

 

Kampen om ordene KrF bruker om Israel

KrF endrer på formulering om ambassade-flytting, fjerner en formaning til Israel og setter inn et nytt krav til arabiske land. Her gir MIFF full gjennomgang av programendringene før partiets landsmøte

 

Forskere fullstendig på bærtur i sin kritikk av KrF

«Midtøsten-forskere mener KrFs nye Israel-politikk for neste stortingsperiode åpenbart bryter med internasjonal folkerett,» skriver Aftenposten. Men i stedet er det Hilde Henriksen Waage og Jørgen Jensehaugen som avslører hvor de kommer fra.

 

Ap sier ingenting om Israel

Arbeiderpartiet følger opp sitt forrige partiprogram, og tier om Israel i programmet som skal vedtas på landsmøtet i helgen. Tromsø AUF foreslår norsk boikott av «produkter produsert på, eller ved hjelp av, israelske okkuperte områder».

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart