NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Fremskrittspartiets Ungdom var initiativtakere til støttemarkeringen i Stavanger mandag kveld. Her er Mats Danielsen (leder Rogaland FpU) og Anette Alnes (leder Stavanger FpU). MIFF Stavanger støttet opp om demonstrasjonen. (Foto: Privat)
Fremskrittspartiets Ungdom var initiativtakere til støttemarkeringen i Stavanger mandag kveld. Her er Mats Danielsen (leder Rogaland FpU) og Anette Alnes (leder Stavanger FpU). MIFF Stavanger støttet opp om demonstrasjonen. (Foto: Privat)

Israelske sanger er ikke salmer

Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis skrev minst to nettsaker hver om Israel Energy Conference i Stavanger, uten å nevne med et ord at tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) var hovedtaler. RA skal ha ros for å ta avstand fra boikott i dagens lederartikkel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Rogalands Avis (RA) var først ute med nettsak søndag kveld, med artikkelen Reagerer på israelsk energikonferanse. Journalist Tore Bruland gjengir fra pressemeldingen som syv bystyrerepresentanter i Stavanger hadde sendt ut i protest mot konferansen: «Norske myndigheter har i lengre tid advart mot engasjement i israelsk petroleumsindustri, og viser til uavklarte havområder i forhold til for eksempel libanesisk sokkel.»

Her er første feil. Det norske utenriksdepartementet har ikke advart mot å engasjere seg i israelsk petroleumsindustri. Den generelle advarselen mot aktivitet i omstridte havområder, som nyhetsbyrået NTB feilaktig har konstruert sine advarselsartikler på, ble publisert på regjeringen.no 21. januar 2008, lenge før de store israelske gassfunnene ble gjort i 2009 og 2010. Det var også før den siste striden om maritim grense mellom Israel og Libanon blusset opp. «Norge har ikke gått ut med en spesifikk advarsel vedrørende Israel,» slår ambassaderåd Vebjørn Dysvik ved Norges ambassade i Tel Aviv fast. I tillegg kommer at de store israelske funnene ligger i områder som ikke er omstridt.

Stavanger Aftenblad (SA) kom også med sin første artikkel søndag kveld. Her får boikott-tilhengerne rikelig plass til å komme med sine anklager, men tenkte SA på Vær Varsom-plakatens paragraf 4.14: «De som utsettes for sterke beskyldninger skal så vidt mulig ha adgang til samtidig imøtegåelse av faktiske opplysninger.» Ingenting tyder på det.

Mandag kveld holdt arrangørene av Israel Energy Conference en mottakelse på Atlantic Hotell i Stavanger sentrum. SAs journalist Ivar Vasstveit var på plass og rapporterte i sin ingress: «Mens Palestina-sympatisører demonstrerte mot norsk innblanding i israelsk olje- og gassektor, svarte Israel-venner med støttende salmesang til den pågående konferansen.»

Her er en ny feil. Israel-vennene utenfor Atlantic sang ingen salmer, men israelske sanger.

RA kan vanskelig klandres for at lokale politikere kommer med feilaktige påstander i en pressemelding, men kanskje man burde spurt seg selv hvorfor nylig avgåtte olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) deltok på konferansen dersom dette er noe norske myndigheter advarer mot?

I de fire første nettartiklene som Stavanger-avisene skrev om konferansen, er ikke Borten Moes deltakelse nevnt med et ord. I stedet for å finne det av stor nyhetsverdi at en rødgrønn politiker sier «Det er gode grunner til å øke samarbeidet mellom Israel og Norge på nesten alle felt av samfunnet«, valgte RA mandag å lage en sak på to ensomme aksjonister som hadde tatt oppstilling utenfor konferansen.

RA siterer den ene aksjonisten: «På den tiden vi har stått her har det nesten ikke gått inn noen i det hele tatt, så det er ganske åpenbart at det er lav oppslutning fra det lokale næringslivet.» Kanskje journalisten burde tatt noen skritt inn i lokalet, og sett at det var flere titalls representanter fra norsk oljeindustri til stede?

Både den nylig avgåtte og den nåværende olje- og energiminister støtter ivrig opp om norsk-israelsk energisamarbeid. Det bør oljenæringen i Stavanger merke seg.

Det er flott å se at også sjefsredaktør Bjørn G. Sæbø i Rogalands Avis har fått det med seg. I dagens papirutgave tar han avstand fra oljeboikott av Israel, og Ola Borten Moe er avbildet både i tilknytning til lederartikkel og reportasje inne i avisen.

Såvidt MIFF har kunnet se, er Ola Borten Moes deltakelse fortsatt ikke nevnt i Stavanger Aftenblads artikler om konferansen. Han ble heller ikke nevnt da Aftenbladet tirsdag 19.  november tok avstand fra boikott av Israel i sin lederartikkel.

De to ensomme Palestina-aktivistene utenfor konferanselokalet var mer interessante for de lokale Stavanger-mediene enn den nylig avgåtte olje- og energiministeren som talte inne i konferansesalen. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
De to ensomme Palestina-aktivistene utenfor konferanselokalet var mer interessante for de lokale Stavanger-mediene enn den nylig avgåtte olje- og energiministeren som talte inne i konferansesalen. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart