Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Skjermdump fra Twitter-kontoen til Staples Norge. 30. desember kom meldingen om at Staples fortsatt selger Sodastream.
Skjermdump fra Twitter-kontoen til Staples Norge. 30. desember kom meldingen om at Staples fortsatt selger Sodastream.

Staples selger fortsatt Sodastream

Stormarkedkjeden Staples har snudd. "Vi selger fortsatt Sodastream. Vi tar ikke stilling i politiske spørsmål," skriver selskapet på sin Twitter-konto. To uker tidligere ble det varslet utfasing av Sodastream.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

I midten av desember 2013 varslet Staples på Twitter at de valgte «av flere årsaker å fase ut Sodastream«. Meldingen ble sendt på Twitter, med særskilt takk til Fagforbundet og Norsk Folkehjelp for «god dialog».

Mistanken om at Staples hadde bøyd av for Fagforbundets og Norsk Folkehjelps boikottpress ble styrket da Norsk Folkehjelp laget en egen artikkel om saken på sin nettside.

Da MIFF tok opp saken med Staples fikk vi straks en annen versjon. «Vi har satt ut produktet fordi det selger dårlig,» var beskjeden 23. desember. Den opprinnelige Twitter-meldingen ble slettet.

«En norsk Twitter-melding kan få store konsekvenser for salget internasjonalt dersom Staples blir kjent som et boikott-selskap,» skrev MIFF som konklusjon i vår artikkel Prøver Staples å skjule at de ble presset til å boikotte?

I løpet av juleferien har saken tydeligvis blitt revurdert i Staples. 30. desember publiserte selskapet følgende Twitter-melding på engelsk, her oversatt til norsk:

«Mye ulik informasjon der ute. Vi vil gjøre det klart: Vi selger fortsatt Sodastream. Vi tar ikke stilling i politiske saker.»

Dermed har kampanjen til Fagforbundet og Norsk Folkehjelp fått seg et skudd for baugen, og salget av Sodastream kan fortsette. La det fortsette å boble for miljøet, palestinske arbeidsplasser og fredelig sameksistens!

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart