Slik ble sporet av boikott-presset fjernet: Etter at MIFF sendte spørsmål til Staples ble Twitter-meldingen fjernet. Siden ble også referansen til Twitter-meldingen fjernet fra nettsiden til Norsk Folkehjelp. (Skjermdump fra folkehjelp.no 23. desember 2013)
Slik ble sporet av boikott-presset fjernet: Etter at MIFF sendte spørsmål til Staples ble Twitter-meldingen fjernet. Siden ble også referansen til Twitter-meldingen fjernet fra nettsiden til Norsk Folkehjelp. (Skjermdump fra folkehjelp.no 23. desember 2013)

Prøver Staples å skjule at de er presset til å boikotte?

Staples varslet på Twitter at de "faser ut SodaStream fra sortimentet". Norsk Folkhjelp feirer det som en seier for sin boikottkampanje, men Staples hevder at "det ikke på noen måte er snakk om boikott fra vår side".

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det er velkjent at Fagforbundet, Norsk Folkehjelp og andre norske organisasjoner har en kampanje for å boikotte SodaStream. Hvilke metoder de bruker mot norske varehus for å presse gjennom sin agenda er ukjent, men at de er aktive, er det ingen tvil om.

Et klart tegn på dette kom i forrige uke, da Staples Norge meldte på sin twitter-konto: «Staples velger av flere årsaker å fase ut Sodastream fra sortiment. Vi takker @fagforbundet og @norskfolkehjelp for god dialog.»

Skjermdump av Twitter-meldingen til Staples.
Skjermdump av Twitter-meldingen til Staples.

Twitter-meldingen ble selvsagt plukket opp av de to norske organisasjonene, og Norsk Folkehjelp var raske med å lage en artikkel og framstille dette som en seier for sin kampanje. Artikkelen ble publisert fredag 20. desember.

 

Andre signaler

Mandag 23. desember kom det andre signaler fra Staples.

Kjetil Ravn Hansen, varamedlem i MIFFs hovedstyre, sendte følgende melding til selskapet.

«Jeg ble svært skuffet da jeg leste på deres Twitter-konto om utfasingen av SodaStream. Det fremkommer at denne avgjørelsen er tatt på grunnlag av et samarbeid med Norsk Folkehjelp og Fagforbundet. Siden dette er aktører med en ensidig negativ holdning til verdens eneste jødiske stat, er jeg redd dette ikke er en balansert avgjørelse. Jeg vil i alle fall oppfordre dere til å se på denne artikkelen

Bettina Graham Hansen, som er ansvarlig for nett og sosiale medier i Staples, svarte i løpet av kort tid slik, og vi gjengir i sin helhet:

«Hei og takk for din mail. Dette har kommet litt ut av kontroll for oss, vi har satt ut produktet fordi det selger dårlig – det er ingen boikott fra vår side. Det er uheldig at disse to tingene har blitt koplet sammen.»

Deretter ble Twitter-meldingen slettet.

 

Staples skapte selv kobling

I en oppfølgende e-post påpekte Kjetil Ravn Hansen at det er naturlig å fjerne et produkt som selger dårlig, men påpekte at Staples selv hadde gjort en kobling til boikottorganisasjonene i sin Twitter-melding.

«Vi skylder ikke på andre enn oss selv for at koplingen skjer og ser at det ble uheldig, men beklager det og presiserer at det ikke på noen måte er snakk om boikott fra vår side. Dette er ikke politikk og kun et produkt som er faset ut på grunn av dårlig salg i Norge,» svarte Graham Hansen fra Staples.

Senere ble også referansen til Twitter-meldingen i artikkelen til Norsk Folkehjelp slettet, men MIFF har skjermdump av denne.

– Norsk Folkehjelp og Fagforbundet har hatt en god dialog med Staples om SodaStreams produksjon på okkupert område. Valget om å fase ut salget av SodaStream er en flott avgjørelse, sier Liv Tørres, generalsekretær i Norsk Folkehjelp, til egen nettside.

 

Kjør en enkel test!

Det er vanskelig å vite alle årsakene til at Staples vil fase ut SodaStream. Den første Twitter-meldingen antyder at presset, det som på stammespråket kalles «dialog», har hatt betydning. Hvorfor skulle et varehus velge å varsle offentlig utfasing av et produktsortiment? Hvorfor koble utfasingen til «dialog» med grupper som vil boikotte varegruppen? At referansene til dette blir fjernet i ettertid, svekker ikke akkurat mistanken om at Staples har gjort seg til et boikott-firma.

Det finnes en enkel måte for Israel-venner å teste om Staples boikotter, eller om de har reelle salgsproblemer med SodaStream: Dra til ditt nærmeste Staples stormarked og kjøp SodaStream! Er de tom, så be dem bestille inn til deg! Er det sant at utfasingen bare skjer fordi SodaStream selger dårlig, vil brusmaskinene komme tilbake i hyllene med økt etterspørsel.

Ifølge nettsiden til Staples har kjeden 22 stormarkeder i Norge. Internasjonalt er Staples «verdens største leverandør av utstyr til kontoret», med salgskanaler i 27 land. En norsk Twitter-melding kan få store konsekvenser for salget internasjonalt dersom Staples blir kjent som et boikott-selskap.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart