Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Staples selger fortsatt Sodastream

Skjermdump fra Twitter-kontoen til Staples Norge. 30. desember kom meldingen om at Staples fortsatt selger Sodastream.
Skjermdump fra Twitter-kontoen til Staples Norge. 30. desember kom meldingen om at Staples fortsatt selger Sodastream.
Stormarkedkjeden Staples har snudd. "Vi selger fortsatt Sodastream. Vi tar ikke stilling i politiske spørsmål," skriver selskapet på sin Twitter-konto. To uker tidligere ble det varslet utfasing av Sodastream.

I midten av desember 2013 varslet Staples på Twitter at de valgte «av flere årsaker å fase ut Sodastream«. Meldingen ble sendt på Twitter, med særskilt takk til Fagforbundet og Norsk Folkehjelp for «god dialog».

Mistanken om at Staples hadde bøyd av for Fagforbundets og Norsk Folkehjelps boikottpress ble styrket da Norsk Folkehjelp laget en egen artikkel om saken på sin nettside.

Da MIFF tok opp saken med Staples fikk vi straks en annen versjon. «Vi har satt ut produktet fordi det selger dårlig,» var beskjeden 23. desember. Den opprinnelige Twitter-meldingen ble slettet.

«En norsk Twitter-melding kan få store konsekvenser for salget internasjonalt dersom Staples blir kjent som et boikott-selskap,» skrev MIFF som konklusjon i vår artikkel Prøver Staples å skjule at de ble presset til å boikotte?

I løpet av juleferien har saken tydeligvis blitt revurdert i Staples. 30. desember publiserte selskapet følgende Twitter-melding på engelsk, her oversatt til norsk:

«Mye ulik informasjon der ute. Vi vil gjøre det klart: Vi selger fortsatt Sodastream. Vi tar ikke stilling i politiske saker.»

Dermed har kampanjen til Fagforbundet og Norsk Folkehjelp fått seg et skudd for baugen, og salget av Sodastream kan fortsette. La det fortsette å boble for miljøet, palestinske arbeidsplasser og fredelig sameksistens!

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart