Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

VG: – Toppdiplomat Raphael Schutz blir ny israelsk ambassadør

Faksmile av VG 9. april 2014.
Faksmile av VG 9. april 2014.
VG skriver at det etter alt å dømme blir lederen for Europa-seksjonen i det israelske utenriksdepartementet, Raphael Schutz, som blir Israels neste ambassadør i Norge.

Raphael Schutz er blant Israels mest erfarne diplomater og blir av kilder i israelsk UD omtalt som en av de beste i den israelske utenrikstjenesten. Han har tidligere tjenestegjort som ambassadør i Spania og er nå øverste sjef ved Europa-seksjonen i Utenriksdepartementet. Når Schutz etter alt å dømme overtar som ny ambassadør i Norge i mai blir han dermed en av de høyest rangerte embetsmennene som har vært Israel-ambassadør i Skandinavia, skriver VG.

 

– Norge er et nøkkelland

– Dette er en oppsiktsvekkende utnevnelse. Folk på dette nivået blir vanligvis ambassadører i ett av G8-landene, og ikke et lite land som Norge, sier en kilde med innsyn i prosessen til den norske avisen.

Internt i det israelske utenriksdepartementet blir Norge betegnet som ett av rundt 20 såkalte nøkkelland, som regnes som spesielt viktige, får VG opplyst. Årsakene skal blant annet være Norges rolle som leder for giverlandsgruppen for Palestina, og at Israel ønsker et tettere samarbeid innenfor olje og gassvirksomhet.

Noe av bakgrunnen for at Israel nå ønsker en person med stor tyngde og erfaring til ambassadørstillingen i Norge, skal også være at det blir ansett som pinlig at den forrige ambassadøren, Naim Araidi, ble tvunget til å gå av i februar på grunn av anklager om seksuell trakassering.

 

Blir offentliggjort i mai

Talsmann for utenriksdepartementet Yigal Palmor bekrefter at prosessen med å utnevne en ny Norges-ambassadør er godt i gang og at ansettelseskomiteen tar sikte på å legge frem sin innstilling for regjeringen 24. april.

– Vi håper at den nye ambassadøren kan være på plass i Oslo i løpet av mai, sier Palmor, men han ønsker ikke å kommentere VGs opplysninger om hvem den nye ambassadøren blir.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart