Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Peres fikk kongelig velkomst

Her ledsages Israels president Shimon Peres av Hans Majestet Kong Harald V under velkomstseremonien på Slottsplassen mandag formiddag, 12. mai 2014. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard.)
Her ledsages Israels president Shimon Peres av Hans Majestet Kong Harald V under velkomstseremonien på Slottsplassen mandag formiddag, 12. mai 2014 (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard.)
Mens kongens garde spilte Israels nasjonalsang Hatikva, og israelske flagg vaiet hele veien fra Stortinget til Slottet, ble president Shimon Peres ønsket velkommen av Hans Majestet Kong Harald V.

I dag ble historiens første israelske statsbesøk til Norge innledet med velkomstseremoni på Slottsplassen. Hele Karl Johans gate fra Stortinget og opp til Slottet var dekorert med mengder av israelske og norske flagg som vaiet side om side. Da klokken nærmet seg ti i formiddag, smalt det salutt fra Akershus festning.

 

200 MIFFere var på plass

Blant tilskuerne som hadde tatt plass for å ønske presidenten velkommen var om lag 200 av MIFFs medlemmer og støttespillere, som stilte med norske og israelske flagg. MIFFerne kom fra hele Østlandet, og flere hadde også tatt turen helt fra Sørlandet og Vestlandet for å være med på begivenheten.

Ingen motdemonstranter var å se.

Cirka 40 journalister fra både norske og israelske medier var på plass, og hele Kongens garde sto parat, da limousinen med president Peres ankom. Da han steg ut, ble han ønsket velkommen av Hans Majestet Kong Harald, samt Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette Marit.

 

Garden spilte Hatikva

Med kongen som ledsager stilte presidenten seg på paviljongen foran gardesoldatene, og gardemusikken stemte i den israelske nasjonalsangen Hatikva, etterfulgt av norske Ja vi elsker.

Kongen fulgte deretter president Peres i prosesjon forbi gardistene, og presidenten håndhilste på et utvalg personer, blant annet stortingspresident Olemic Thommessen og Oslos ordfører Fabian Stang, før det celebre følget forsvant inn på Slottet.

 

To dagers statsbesøk

Etter velkomstseremonien sto kranslegging på Akershus festning for tur. I ettermiddag besøker Peres Stortinget, hvor han blant andre skal i møte med stortingspresidenten. Mandag kveld er det gallamiddag på Slottet, hvor MIFFs leder Conrad Myrland og styremedlem Jan Benjamin Rødner er blant gjestene. Tirsdag starter presidenten dagen med å møte statsminister Erna Solberg til frokostmøte i statsministerboligen, etterfulgt av pressekonferanse med de to. Derfra går turen til Nobel-instituttet, hvor Peres som tidligere fredsprisvinner skal holde forelesning. Etter dette møter han den norske regjeringen til lunsj på Akershus Festning. MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen er blant gjestene ved lunsjen. Det to dager lange offisielle statsbesøket avsluttes tirsdag ettermiddag.

 

Klikk her for å se bildeserie fra velkomstseremonien på Slottsplassen.

 

Klikk her for å se bildeserie av hvordan Oslos hovedgate tar seg ut når israelske og norske flagg vaier side om side.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart