Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Stortingsrepresentant forklarer hvorfor han meldte seg inn i MIFF

Stortingsrepresentant Erlend Wiborg meldte seg 28. juli inn i MIFF, og annonserte sin innmelding på Twitter. Nå har han begrunnet innmeldingen mer grundig i et blogginnlegg.
Stortingsrepresentant Erlend Wiborg meldte seg 28. juli inn i MIFF, og annonserte sin innmelding på Twitter. Nå har han begrunnet innmeldingen mer grundig i et blogginnlegg.
- MIFF er en viktig stemme i den politiske debatten for å få frem israelske stemmer og synspunkter på en uhyre komplisert konflikt, skriver Erlend Wiborg (FrP). I et langt blogginnlegg begrunner han hvorfor han meldte seg inn og gir eksempler på de mange reaksjonene.
Erlend Wiborg.
Erlend Wiborg.

Onsdag kveld publiserte stortingsrepresentanten Erlend Wiborg fra Østfold et blogginnlegg med overskriften Hvorfor jeg meldte meg inn i MIFF.

Wiborg innleder blogginnlegget slik:

«Det at Norge har en konform rikspresse som i stor grad jakter i flokk og har et mål om å opptre politisk korrekte er kjent. Dette har til tider ført til at det er mange stemmer som ikke slipper frem i det norske ordskiftet, noe som er uheldig for demokratiet ved at mange menneskers synspunkter ikke kommer frem i lyset. For noen dager siden valgte jeg å melde meg inn i organisasjonen «Med Israel for Fred» (MIFF) da jeg synes de er en viktig stemme i den politiske debatten for å få frem Israelske stemmer og synspunkter på en uhyre komplisert konflikt.»

Videre begrunner stortingsrepresentanten sin støtte til Israel. Han påpeker at jødene har fått en stat som utgjør ca. 0,2 prosent av arealet til de arabiske landene. «Det er (…) imponerende at Israel har klart å skape et demokratisk land der alle, uavhengig religion, synspunkter og etnisitet har rettsikkerhet, demokrati og velstand,» skriver Wiborg.

Han påpeker at Israel er en rettsstat.

«Konflikten i Israel er meget komplisert og jeg tror ikke Israel har rett i alt de gjør, og ja, jeg tror de begår feil den dag i dag. Jeg tror(vet) også at det finnes rasister, ekstremister, drittsekker og andre tullinger i Israel som har et forferdelig menneskesyn. Dette gjelder ikke bare i Israel, i Norge har vi også rasister, ekstremister og drittsekker. Dette er noe vi har i alle land og blant alle folkegrupper. Fordelen er at man i Norge, Israel og resten av den moderne verden kan bli dømt hvis man begår overgrep, trakasserer eller begår andre kriminelle handlinger. I Israels naboland har de ikke en rettstat, men domstoler i stor grad styrt på den ekstreme islamistiske Sharia og etter hvem som er likt/mislikt av makthaverne.»

Wiborg beklager lidelsene krigen påfører sivile og spesielt barn.

«Det er derfor jeg tror de aller fleste av oss virkelig håper og forventer en så rask avslutning som mulig og også drømmer om en varig fredsavtale. Det er vel dokumentert at Hamas ønsker store sivile tap for å styrke sin posisjon opp mot Israel. Hamas bruker helt kynisk barnehager, skoler og sykehus som rakettutskytingsramper, våpenlager og hovedkvarter for Hamas sin ledelse. Dette er en grotesk og utrolig feigt som medfører enda større sivile tap.»

Wiborg nevner at Israel følger krigens regler «godt over gjennomsnittlig», og at dette ikke er MIFFs konklusjon, men konklusjonen til Cecilie Hellestveit.

Stortingsrepresentanten presenterer en lang liste med saker som han mener norske medier har sviktet å melde om.

– At Hamas sine ledere avholder møter og bruker det kjente Shifasykehuset som hovedkontor

– At Hamas gjennom mange år har skutt jevnlig raketter inn mot Israel – At Hamas har som mål å utslette Israel

– At Hamas nektet sine innbyggere å delta i valget i 2012

– At Hamas dreper de som motsier dem og deres politiske motstandere

– At Hamas dreper og forfølger folk med andre religioner enn islam

– At Hamas er en så ekstrem terrororganisasjon at selv Egypt gjør det de kan for å bekjempe dem

– At Gaza ikke er okkupert da Israel tvangsflyttet de Israelerne som bodde der og trakk seg helt ut av Gaza i 2005. De har en meget streng grensekontroll mot Gazastripen på lik linje med hva Egypt har. Jeg tror også Norge ville hatt en meget streng grensekontroll hvis Hamas styrte et område som grenset mot Norge. Sånn kunne jeg fortsatt og jeg kunne også kommet med flere eksempler på direkte feil og løgn i norsk presse.»

Det var TV2-journalisten Fredrik Græsvik som fikk Wiborg til å ta det endelige skrittet inn i MIFF. Etter at Græsvik ytret ønske på Twitter om å utstenge MIFF fra det offentlige rom («De bør ikke få slippe til i det offentlige rom for å drive sin hatefulle hetskampanje»), meldte FrP-politikeren seg inn i MIFF.

«Det var da jeg valgte å gå til det skrittet jeg har vurdert lenge, å melde meg inn i MIFF for å støtte de i kampen for en mer balansert mediedekning av en uhyre vanskelig konflikt.»

Etter at Wiborg meldte seg inn, har han fått rundt 600 henvendelser på to døgn – «alt fra kritikk, ros, hets, delvis trusler og latterliggjøring». Han gjengir noen eksempler på hatmeldinger.

«Brenn i hælvete»

«Jævla jødesvin»

«Skitne hund»

«Du har barneblod på hendene»

«Håper du en dag vil lide på samme måte som de palestinske barna du ønsker drept og torturert»

«Du er en sinnsyk person som er farlig»

«Du er en fanatisk kristenfundamentalist på lik linje med ABB»

Wiborg avslutter sitt innlegg slik:

«Et siste paradoks som også forklarer mye, hadde jeg meldt meg inn i Palestinakomiteen som mange politikere på venstresiden har gjort hadde ikke dette skapt en linje i noen avis, men når man melder seg inn i «Med Israel For Fred» så skaper det ramaskrik, hets og latterliggjøring.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart