Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Skuespilleren Scarlett Johansson anbefaler SodaStream-produktene.
Sodastream-maskinene kan mer enn å bare lage boblevann.

Kjøp SodaStream på Elkjøp, Lefdal, Jernia, Siba, Staples, Jula eller Expert denne uken!

Gå til din nærmeste butikk og takk dem fordi de selger produkter fra israelske SodaStream. Overse de anti-israelske provokatørene som med kriminelle mafiametoder forsøker å presse butikkene til boikott. Hvorfor ikke kjøpe en brusmaskin med det samme!

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Denne uken arrangerer provokatører fra Norsk Folkehjelp, Fagforbundet, Palestinakomiteen og nesten 20 andre organisasjoner flere aksjoner mot det israelske selskapet SodaStream. Selskapets brusmaskiner selges i Norge i butikker som Elkjøp, Lefdal, Jernia, Siba, Staples og Expert.

Flere av provokatørenes tidligere butikkaksjoner har vært i strid med norsk lov. 15. mai 2012 varslet MIFF politiet før en planlagt butikkaksjon fra Palestinakomiteen i Oslo. Politiet var raskt på stedet med tre biler og ga aktivistene pålegg om å holde seg borte fra den aktuelle kosmetikkbutikken. I Asker har en Ship to Gaza-aktivist blitt rettslig forfulgt etter vandalisering av produkter.

Den norske boikottloven gjør det klart at en boikott er rettsstridig «når den blir foretatt eller holdt ved like ved rettsstridige midler eller på en unødig opphissende eller krenkende måte eller ved usanne eller misvisende opplysninger». Strafferammen er fengel opp til tre måneder.

Boikott-tilhengernes mål er større enn å bryte norsk lov og straffe israelske selskaper økonomisk. De vil frem for alt sverte og isolere staten Israel. De aller, aller fleste av boikott-tilhengerne ønsker også å se en stat med jødisk flertall forsvinne jo før jo heller. De forstår ikke at boikott ikke bare er dumt, men også umoralsk.

Til tross for boikott-tilhengernes aksjoner, drevet frem av organisasjoner med mange hundre millioner kroner i statlig støtte, har den norske importen fra Israel økt betydelig etter at boikott-aksjonene ble intensivert på begynnelsen av 2000-tallet. Men det betyr ikke at boikotternes støyete aksjoner kan svi for enkeltselskaper og redusere potensialet for samhandelen med Israel.

 

Derfor mobiliserer MIFF til støtteaksjon for SodaStream denne uken!

Du kan delta på flere måter:

Gå til de nærmeste Elkjøp, Lefdal, Jernia, Siba, Staples, Jula og Expert-butikker og takk dem dersom de selger SodaStream. Vis at mange vil la det boble for miljøet og fredelig sameksistens! Hvis du ikke finner SodaStream i hyllene, så spør etter det!

Kjøp mest mulig SodaStream-produkter denne uken og resten av måneden! Her finner du oversikt over salgssteder. Husk at julen nærmer seg, legg brusmaskinene fra SodaStream under juletreet i år!

Du kan også bestille SodaStream-produkter i online nettbutikker. Blant annet her på tretti.no.

“Med SodaStream kan du enkelt lage mineralvann med den smaken du vil ha hjemme hos deg selv. Godt for deg og godt for miljøet, sammenlignet med å kjøpe flasker eller bokser,” skriver selskapet på sin demoside for produktene. Brusmaskinen “har blitt en suksess i norske butikker”, skrev Dagens Næringsliv i august 2013. Selskapet tilbyr over hundre forskjellige smaker på brusen som lages av drikkevannet fra springen.

Les mer bakgrunn om SodaStream i artikkelen La det boble for miljøet og fredelig sameksistens!

Dersom ikke dette bildet kan inspirere til å kjøpe SodaStream, vet vi ikke hva som kan hjelpe! (Skjermdump fra Facebook-siden til boikottaksjonen)
Dersom ikke dette bildet kan inspirere til å kjøpe SodaStream, vet vi ikke hva som kan hjelpe! (Skjermdump fra Facebook-siden til boikottaksjonen)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart