Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

BDS-aktivistene skryter av sine ulovlige butikkaksjoner

Klistremerker på emballasje kan skade og forringe verdien til et produkt. Straffeloven bruker uttrykket "tilsmussing". (Skjermdump fra BDS Norges video)
Klistremerker på emballasje kan skade og forringe verdien til et produkt. Straffeloven bruker uttrykket "tilsmussing". (Skjermdump fra BDS Norges video)
Skadeverk og løgner i kampen mot den jødiske staten.
  1. oktober gjennomførte ungdommer tilknyttet BDS Norge en aksjon mot butikker i Oslo. En video som aktivistene har publisert på Facebook 3. november viser at de klistrer merkelapper på SodaStream-produkter i en Jernia-butikk på Linderudsenteret.

Slik «tilsmussing eller besudling» av andres eiendom kan straffes med bøter eller fengsel på inntil tre måneder, etter Straffeloven. I 2012 varslet MIFF politiet før Palestinakomiteen hadde planlagt en lignende aksjon.

Videoen til BDS Norge viser også hvordan ungdommene går gjennom en dagligvarebutikk på jakt etter israelske produkter. Talsmann for BDS Norge, Nikos Tavridis-Hansen, konfronterer en butikkansatt med noen israelske varer han har funnet i butikken.

– Dette er israelsk frukt som er stjålet fra palestinerne, hevder Tavridis-Hansen.

– Vi oppfordrer dere til ikke å selge israelske produkter. De er stjålne, fortsetter han. Bak ham står en stor gruppe av de samme unge vandalene som gjorde skadeverk i Jernia-butikken.

Det er stor sannsynlighet for at produksjonen av frukten som ble solgt i Linderudsenteret gir arbeidsplass til et større antall palestinere. Disse palestinerne tjener ofte betydelig bedre enn det de kan gjøre i tilsvarende arbeid for palestinske arbeidsgivere. Frukten er selvsagt ikke stjålet fra palestinerne.

I kommentarfeltet til videoen skriver BDS Norge: «Vi boikotter Israel og ikke jøder. Alle oppfordringer til det siste vil bli slettet.»

Vi tviler sterkt på at BDS-aktivistene boikotter varer produsert av arabere i Israel?

 

Hva BDS handler om

For det er jo den jødiske staten BDS Norge vil til livs. La det ikke være noen slags tvil om det. Målet er ikke en israelsk tilbaketrekning og en palestinsk og jødisk stat som lever side om side i fred.

«Den sionistiske staten kommer til å kollapse,» skrev Tavridis-Hansen på Facebook i november 2014.

Det er nettopp hva Norman G. Finkelstein kritiserer BDS-bevegelsen for.

Det er en stor del av BDS-bevegelsen som ønsker å eliminere Israel, sa Finkelstein i 2012.

– Vær i det minste ærlige om hva dere vil – avvikle Israel, sier Finkelstein.

I sine beste øyeblikk er BDS Norge ærlige – i hvert fall om det.

 

Til alle dere andre! Husk å kjøpe så mange israelske produkter dere kan i julegaver! Gå til torget.miff.no for å bestille nå.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart