Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Norge har mye å lære av Israel

Stortingsrepresentant Jørund Rytman (Frp). (Skjermdump fra NRK Kveldsnytt 24. november 2015)
Stortingsrepresentant Jørund Rytman (Frp). (Skjermdump fra NRK Kveldsnytt 24. november 2015)
"Israelerne har levd med og kjempet mot terrorister gjennom generasjoner," rapporterte NRK Kveldsnytt.

Flere stortingspolitikere mener Norge bør innlede et nærmere sikkerhetspolitisk samarbeid med Israel, rapporterte journalist Eirik Veum i NRK Kveldsnytt 25. november. Saken er også publisert på Nrk.no.

– Ja, absolutt. Jeg tror Norge har mye å lære av Israel når det gjelder sikkerhets- og antiterrorarbeid. Israel har veldig mange erfaringer på dette området over veldig lang tid, mens det er relativt nytt for Norge å skulle håndtere den type terrorisme vi ser nå, sier stortingsrepresentant Jørund Rytman (Frp) til NRK.

– Hvis Israel er positive til å utveksle sine erfaringer og tjenester med Norge, bør vi ta det imot med åpne armer, legger han til.

Israels ambassadør Raphael Schutz tror et omfattende terrorangrep av den typen som rammet Paris 13. november etter all sannsynlighet ville bli stanset på forhånd.

– Det var en stor operasjon med en enorm infrastruktur, som minst 20 mennesker må ha visst om i forkant. Med det etterretningsarbeidet vi har i Israel i dag, vil jeg si det hadde vært langt vanskeligere, for ikke å si umulig, for gjerningsmennene å gjennomføre angrepet, sier Schutz til NRK.

– Israelerne har levd med og kjempet mot terrorister gjennom generasjoner, sa Veum i sin reportasje. Endelig var det en NRK-journalist som fikk sagt det riktig.

 

Fredag 20. november ble ambassadør Schutz intervjuet av Adresseavisen under et besøk i Trondheim. - I kampen mot terror kan det være nødvendig å innskrenke friheten for noen få, for å sikre friheten for flertallet, sa Schutz til avisen.
Fredag 20. november ble ambassadør Schutz intervjuet av Adresseavisen under et besøk i Trondheim. – I kampen mot terror kan det være nødvendig å innskrenke friheten for noen få, for å sikre friheten for flertallet, sa Schutz til avisen.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart