Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Et gapende og stort hull i LOs Israel-boikott

LO vil ha internasjonal boikott, men de er ikke mer internasjonale enn at de selv forbeholder seg retten til å nyte godt av israelske varer og tjenester. - Patetisk, mener Jan Benjamin Rødner.
LO vil ha internasjonal boikott, men de er ikke mer internasjonale enn at de selv forbeholder seg retten til å nyte godt av israelske varer og tjenester. - Patetisk, mener Jan Benjamin Rødner.
- Patetisk, sier Jan Benjamin Rødner i MIFF om det siste utspillet fra LO.

Etter LO-vedtaket om full boikott av Israel påpekte Med Israel for fred (MIFF) at dette ikke kom til å bli lett. I en artikkel forklarte vi hva de over 900.000 LO-medlemmene nå må være nøye med å passe seg for. Unngå bruk av den norske luftambulansen og livreddende israelsk teknologi og helsehjelp! Hold dere borte fra bibliotekene ved høyere norske utdanningssteder! Vær nøye med at mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner ikke har programvare eller maskinvare fra Israel! Dette er bare noen få eksempler på våre råd. Vi kunne forestille oss at medlemmer i LO ville oppleve seg noe «LOst!» etter å ha sett hele listen over alle forbudsvarer og tjenester.

Men nå kommer oppfølgeren «LOst 2.0».

For hva sier LOs informasjonssjef Jenny Ann Hammerø til avisen Dagen?

«Det vi har vedtatt er en internasjonal boikott, så det er ikke snakk om at LO som organisasjon skal boikotte israelske varer eller at LO skal gjøre det.»

Nei vel? LO-kongressen har nettopp vedtatt å «arbeide for en internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott» av Israel, men de vil ikke selv stanse innkjøp fra Israel?

MIFF har tidligere påpekt noe av det LOs boikottvedtak mangler.

Vedtaket gir ikke plass til likhet for loven – i 2016 var det 39 konflikter i verden hvor det ble drept flere, i de fleste tilfeller mange ganger flere, enn i konflikten mellom Israel og palestinerne. LO boikotter likevel BARE den jødiske staten.

Vedtaket er kjemisk fritt for forståelse for det jødiske folkets historiske rettigheter og jødenes erfaring med å være minoritet i muslimske land.

Vedtaket røper alvorlige hull i LO-sekretariatets kunnskap om dagens situasjon.

LOs boikottvedtak mangler ord som kunne bidratt til en løsning på konflikten.

Nå viser det seg at LO også mangler noe mer. Det er et gapende, stort hull: Prinsippfasthet.

– Når LOs informasjonssjef sier dette til Dagen, viser det at boikottvedtaket bare er et propaganda-stunt for norsk innenrikspolitisk konsum. Det er jo fornuftig, for en slik boikott vil bare føre med seg ufred og hat på begge sider av konflikten. Men det er ganske patetisk at de oppfordrer til en boikott som de ikke er villige til å leve opp til selv. Hyklerisk og dobbeltmoralsk er to begreper som passer godt på saken, kommenterer Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF.

  • Skal LO-toppene være helt trygge, bør de nok logge av og gå over til penn og papir. Bare pass på at de ikke er laget i Israel, konkluderer Dagens journalist Lars Akerhaug i en kommentarartikkel.

 

Les mer om hva MIFF har skrevet om LO-boikotten

Kort tid etter boikottvedtaket skrev et LO-medlem (siden 1974) til MIFF: – Jeg er skamfull over holdningene jeg indirekte har støttet. Andre LO-medlemmer skriver om lignende reaksjoner og varsler at de vil melde seg ut av forbund tilknyttet LO. Da TV2 meldte om reaksjonene lørdag kveld, hadde MIFF fått omlag 200 nye medlemmer. Nå, drøye fire døgn etter vedtaket, har MIFF fått over 700 nye medlemmer.

Jan Olav Andersen, forbundsleder i EL og IT Forbundet, holdt talen som sikret flertall for full boikott av Israel. Her kan du lese hva MIFF vil si til ham.

Mandag 15. mai sendte MIFF en takk til utenriksminister Børge Brende fordi han tydelig tok avstand fra LOs Israel-boikott. Samtidig ga vi ham en viktig utfordring.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart