Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Kjærligheten Israel takker bestemt nei til

Faksmile av avisen Dagens forside 27. juli 2017.
Faksmile av avisen Dagens forside 27. juli 2017.
Avisen Dagen lar Fredrik Glad-Gjernes bli årets spindoktor. Ta ikke feil: Bak alle de fine ordene skjuler det seg den grusomme agenda å ta fra det jødiske folket det eneste stedet de har selvstyre.

«Israelvenn boikotter israelske produkter.» Slik lyder overskriften til intervjuet med Fredrik Glad-Gjernes på side 6 og 7 i avisen Dagen 27. juli. På forsiden heter det «Boikotter ‘landet han elsker’».

Glad-Gjernes er daglig leder for KFUK-KFUM Global og internasjonal direktør i Norges KFUK-KFUM. De siste tre årene har han ledet an i disse organisasjonens brede økonomiske boikott av Israel. Han har gitt hundrevis – kanskje tusenvis – av ungdommer opplæring i å boikotte nær halvparten av verdens jødiske befolkning.

Israelvenn? Landet han elsker?

– Vi er ikke motivert av rasisme eller jødehat, men av kjærlighet. Derfor vil jeg si at jeg aldri har forlatt min kjærlighet til Israel, bedyrer han. Avisen Dagen har gjort Glad-Gjernes til årets spindoktor.

I intervjuet snakker Glad-Gjernes om «å boikotte varer som er produsert på okkupert område». Han ser ut til å dekke over at organisasjonene han leder går inn for «bred økonomisk boikott av Israel».

«Våre palestinske partnere anerkjenner Israels eksistens,» hevder Glad-Gjernes. Han synes å være blind for den himmelvide forskjellen det er mellom å anerkjenne at Israel per i dag eksisterer, og å akseptere at Israel er kommet for å forbli som en jødisk stat.

KFUK-KFUMs fremste palestinske samarbeidspartner, YWCA Palestine, som Glad-Gjernes nylig har besøkt, er blant frontkjemperne i palestinernes kamp for «rett til å vende tilbake». «Det er i psyken til enhver palestiner at retten til retur er en hellig rett og det kan ikke bli noen fred uten den,» skriver YWCA på sine nettsider. «Den har ingen foreldelse og kan ikke bli fjernet med en avtale eller etableringen av en [palestinsk] stat,» skriver YMCA videre.

Glad-Gjernes og hans palestinske venner kjemper for en framtid der mange millioner etterkommere av 1948-flyktninger skal kunne flytte inn i Israel, slik at Israel opphører å være en stat med jødisk flertall. Dessverre stiller ikke avisen Dagen spørsmål med dette.

Til slutt i intervjuet forteller Glad-Gjernes at han i 2016 inviterte MIFF til debatt på en av KFUK-KFUMs festivaler. «Vi har respekt for MIFF, men er uenige med dem. Men jeg har kontakt med Myrland. Vi sender meldinger til hverandre,» hevder Glad-Gjernes.

Vi takker for invitasjonen til debatten, hvor daværende nestleder i MIFF Bengt-Ove Nordgård deltok, men vet ikke hvilke meldinger Glad-Gjernes sikter til. Såvidt jeg vet har jeg aldri hatt kontakt med ham verken på e-post, SMS eller private meldinger på Facebook. 5. juli fortalte Glad-Gjernes på Facebook at han har vært i Gaza. Da spurte jeg ham i kommentarfeltet hvordan det går med de kristne i området. «De er stadig færre. De forklarer det med okkupasjonen, blokaden og krigene. De sier Hamas gir dem beskyttelse mot ekstremister. Litt overraskende,» svarte Glad-Gjernes.

Den islamistiske terrororganisasjonen Hamas vet nok å sette pris på kristne som støtter deres agenda om å fjerne verdens eneste jødiske stat fra kartet. Jødene i Israel betakker seg. Glad-Gjernes står for en «kjærlighet til Israel» som MIFF har null respekt for.

 

Ubesvarte spørsmål

11. august 2015 stilte MIFF følgende spørsmål til Fredrik Glad-Gjernes:

Kan dere gi navn på én palestinsk politiker som anerkjenner jødenes historiske, kulturelle og religiøse tilknytning til Jerusalem og landområdet mellom Middelhavet og Jordan-elven, og som arbeider for deling av dette området i to stater for to folk, en palestinsk, arabisk, muslimsk stat og en jødisk stat?

Forteller dere noe sted at de inngjerdede og patruljerte områdene til de israelske bosetningene dekker kun tre (3!) prosent av Vestbredden?

Er det noen andre land i verden dere vil boikotte (mange titalls av dem er involvert i territorielle konflikter), eller er det bare den eneste jødiske staten i verden?

I sitt svar i Vårt Land hevdet Glad-Gjernes at det bare er “de ekstreme elementene i Palestina” som ikke arbeider for “en to-statsløsning”. Det var ikke svar på MIFFs spørsmål. Vi spurte etter navn på palestinske politikere som arbeider med mål om en palestinsk stat og en jødisk stat – “to stater for to folk”.

Verken Fatah eller palestinere tilknyttet KFUK-KFUM arbeider for dette. De kan kanskje si de vil ha to stater, men begge skal bli arabiske/ palestinske/ muslimske. Det er tydelig når de kjemper for kravet om å flytte millioner av palestinere inn i staten Israel, slik at jødene kommer i mindretall i sitt eget land. KFUK-KFUMs palestinske samarbeidaprtner, YWCA Palestine, er blant frontkjemperne for dette. Fatah-ledelsen har gjort det tydelig gang på gang at de ikke under noen omstendighet kan anerkjenne Israel som en stat hvor jødisk flertall og identitet består. Vi venter fortsatt på noen navn fra KFUK-KFUM!

Vi merker oss også manglene. KFUK-KFUM forteller ikke sine medlemmer at de innegjerdede og patruljerte områdene til de israelske bosetningene dekker kun tre prosent av Vestbredden. Det er heller ingen andre land i verden de vil boikotte – bare den eneste jødiske staten i verden.

Magelssen og Glad-Gjernes beskylder MIFF for “blind Israel-lojalitet”. Vi skal ikke betegne KFUK-KFUM-ledernes lojalitet, men kan slå fast i hvilken retning den peker: Til en framtid hvor jødene i Israel kommer til å lide samme skjebne som minoritetene i dag lider i nabolandene. I beste fall systematisk diskriminering og forfølgelse under muslimsk dominans, i verste fall hundretusenvis drepte og millioner på flukt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart