Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Studentersamfundet overøses av stjerner etter nazifesten

Skjermdump fra Adressa.no viser at Studentsamfundet publiserte bilder fra nazifesten på sin egen offisielle Facebook-side.
Skjermdump fra Adressa.no viser at Studentsamfundet publiserte bilder fra nazifesten på sin egen offisielle Facebook-side.
Etter at det ble skålet i Auschwitz-drinker i helgen, blir Studentersamfundet overøst av støtteerklæringer fra hundrevis av studenter.

Etter festen med nazi-tema i Studentersamfundet i Trondheim 11. november, prøver ledelsen å ro det hele bort.

Studentersamfundet i Trondhjem skrev på sine Facebook-sider søndag kveld:

«Dette var en fest som skulle ha temaet politisk ukorrekt, dessverre ble temaet trukket litt langt og endte opp med å bli støtende for noen. Studentersamfundet i Trondhjem beklager til alle som har blitt støtt av arrangementet, det var aldri noens intensjon.

Festen skulle være et hån av nazismen og det hang anti-nazistiske plakater på veggene, men det kom dessverre ikke godt nok frem at intensjonen var å håne nazismen. Derfor ble festen stoppet senere på kvelden.»

Adresseavisen har publisert en faksmile som viser at Studentersamfundet først publiserte bilder fra nazi-festen på sin offisielle Facebooks-side (se bildet i toppen).

– De fleste syntes det var et artig tema. Det var 4-5 personer som vi har fått respons fra som synes at det var for drøyt, sier leder for Studentersamfundet Tale Bærland i et videointervju med NRK.

Før festen i helgen hadde Studentersamfundet fått fem 1-stjerners vuderinger på sin Facebook-side (1 er dårligst, 5 er best). De siste par døgnene har det kommet 19 nye negative reaksjoner.

«Utrolig artig med nazi-fest rett etter Krystallnatten, samme dag som 60 000 nazister marsjerte gjennom Warszawa. Dere kan virkelig dette med god humor og timing. Har forresten bit meg merke i at flere styremedlemer har satt i gang en kampanje for å latterliggjøre folk som reagerer på nazi-festen deres, og for å få opp vurderingen sin. Bra måte å legge dere flat på. God stil,» skrev en Facebook-bruker natt til mandag.

Kritikk mot Samfundet er tydeligvis tungt å bære. Aktiviteten utover mandagen bekrefter det denne brukeren hevder, at det er satt i gang en mobilisering for online støtteerklæringer til Studentersamfundet etter Auschwitz-drinkene i helgen. Når dette skrives kl. 15.00 mandag 13. november har hundrevis av studenter og andre gitt Studentersamfundet i Trondhjem høyeste karakter – fem stjerner. Fortsatt strømmer det inn mange i minuttet.

Det politisk ukorrekte blant studentene ser ut til å være kritisk av festen med nazi-tema…

Aleksander R. Nordgarden Rødner skriver i en kommentar på Studentersamfundets Facebook-side:

«Det kan virke som om Samfundet og arrangør ikke har fått det åpenbare med seg: Nazistene var ikke politisk ukorrekte. Nazistene var politisk korrekte. Dette er lærdom på ungdomsskolenivå, og således kunnskap det er å forvente at studenter på universitets- og høyskolenivå har med seg.

Dersom man i fullt alvor skulle kombinert nazityskland og politisk ukorrekthet, har historien en rekke eksempler man kunne tatt av; swingjugend er et slikt et, die Weiße Rose et annet.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart