Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norske studenter arrangerte nazifest med Auschwitz-drink

Skjermdump fra VG.no.
Skjermdump fra VG.no.
Du kan kanskje gjette hvilken by det skjedde i?

VG publiserte søndag 12. november bilder fra det som skal ha vært «en privat fest» avholdt av «noen  medlemmer i Kafe- og serveringsgjengen» ved Studentersamfundet i Trondheim. «Lørdag kveld ble gjestene møtt med SS-kledde vakter, lekegevær og piggtråd på veggene i Studentersamfundet i Trondheim,» skriver VG. Blant drinkene som ble servert på festen var «Auschwitz», «Mein Kampf», «Blitzkreig» og «Blücher». Deltakerne skal ha fått utdelt et visum med Adolf Hitler på. Nazikostymene som ble brukt, var leid inn fra NRK, skriver NRK.

Vi merker oss at det måtte en svensk student til, Maja Sandström, for å slå alarm om festen overfor norske medier.

Det er ikke første gang en liten gruppe Trondheim-studenter gjør skam på universitetsbyen og studentfellesskapet. I november 2016 vedtok Studentersamfundet å stanse forskningssamarbeid om olje- og gass-utvinning med Israel.

MIFF advarte på forhånd om at dette var oppmuntring til et ulovlig vedtak. Kunnskapsminister Tora Aasland (SV) var klar til Aftenposten i 2009: «De ansatte [ved et universitet] har selv en lovfestet rett til å velge både emne og metode for sin forskning. Da kan ikke styret ved en institusjon pålegge forskerne ikke å samarbeide med forskere fra Israel eller andre land.»

Til sitt møte i november 2017 hadde Studentersamfundet i Trondheim invitert den høyreekstreme partilederen Hans Jorgen Lysglimt Johansen fra Alliansen. I forbindelse med arrangementet både skrev og uttalte Lysglimt Johansen at han støtter boikott av Israel. Siden skulle han i valgkampen komme med en rekke konspirasjoner om «zionistenes makt» og gå i allianse med en listekandidat for sitt eget parti som ønsket jødeparagrafen gjeninnført i Norge. Partiet Alliansen fikk 3311 stemmer totalt ved stortingsvalget i september, om lag 1 promille av den norske befolkningen.

I juli skrev MIFF:

«Tenk deg at du er israeler på ferie i Trondheim lørdag 29. juli. Mens du går gjennom gågata Googler du litt, og oppdager at byen går inn for boikott av hundretusenvis av israelere og at flere av byens ledere rutinemessig demoniserer hjemlandet ditt.

I et butikkvindu, nei i flere, ser du at hjemlandet ditt blir anklaget for apartheid. Noen har “hedret” butikken fordi de ikke selger varer fra Israel. Når du går forbi Erkebispegården ser du at Kirkens Nødhjelp og en biskop i Den norske kirke skal bruke dagen derpå til å ha sverte-Israel-seminar.

Men så skritter du inn i gågaten Nordre. Der åpenbarer noe helt annet seg. Israelske flagg og en gjeng smilende nordmenn hilser deg velkommen med “Shalom” og forteller at de er ute på gaten for å tale israeleres sak til trøndere og turister som ellers ville latt seg lure av den anti-israelske propagandaen.»

– Studenteramfundet tar sterk avstand fra nynazisme og alt dette. Medlemmene våre har ikke lov til å være nazister, det står i lovene våre. Vi kan ikke annet å beklage at det gikk for langt i går. Det reflekterer ikke verdiene til Samfundet, sier leder for Studentersamfundet, Tale Bærland til NRK. Ifølge artiklene i VG og NRK skal festen ha blitt stanset.

Det er litt av hvert som pågår i Trondheim som burde stanses.

Med Israel for fred (MIFF) støtter det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland i Israel. Vår oppgave er å forklare til folk som forstår norsk hvordan israelere flest tenker. Klikk her for å registrere deg som medlem nå (gratis ut år 2017 for nye medlemmer!)


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart