Søk

Slår katedraldørene opp for provokatører bak ulovlige aksjoner og gir overskuddet til konspirasjonsleder

De jødiske kongene, profetene og apostlene på Vestfronten av Nidarosdomen får seg litt av en overraskelse i kveld.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Geir Knutsen bidro til denne artikkelen.

 

Onsdag 20. september blir det arrangert «Kulturell dugnad med konsert for Palestina» i Nidarosdomen i Trondheim. Arrangører er Nidaros domkirke og Vår Frue menighet, Transform-Trondheim Internasjonale Festival og Palestinakomiteen Trøndelag. Ifølge invitasjonen blir arrangementet også støttet av Olavsfestdagene, Mellomkirkelig Råd for den norske kirke, Vennskapsforeningen Trondheim-Ramallah, Nidaros Bispedømmeråd, Kirkeuka for fred i Israel og Palestina, Palestinakomiteen i Norge.

Vi vet ikke om Palestinakomiteen Trøndelag stiller med alle sine aksjonister i kveld, men de som er ansvarlig for å skryte av lokallagets ulovlige handlinger kommer nok i hvert fall. Senest 5. juni publiserte Palestinakomiteen Trøndelag bilder på sin Facebook-side fra en butikk hvor de hadde tilsmusset poteter, appelsiner og granatepler fra Israel med sine «boikott Israel» klistremerker. Straffeloven gir en strafferamme på inntil 3 måneder for dem som «tilsmusser eller besudler en gjenstand eller medvirker hertil».

Senest i 2012 ble en Asker-mann bøtelagt av politiet for en lignende handling.

Men provokatørene bak de ulovlige aksjonene i Trondheim kommer neppe til katedralen for å bekjenne sine synder. Spørsmålet er om de ikke heller vil få en klapp på skulderen av Nidaros-biskopen Herborg Line Finnset.

– Jeg ser ikke noe kontroversielt i et slikt arrangement, sier biskopen til Adresseavisen 20. september.

Vet hun hvordan Palestinakomiteen og deres støttespillere opererer? Her er noen eksempler:

 

Artikkelen fortsetter under faksmilen.

Faksmile av Adresseavisen onsdag 20. september 2017.
Faksmile av Adresseavisen onsdag 20. september 2017.

 

Taleren

Kan det åpne biskopens øyne å se nærmere på hva kveldens palestinske taler står for? Amany Abu Awad rosemaler forholdet mellom muslimer og kristne (samtidig som hun beskriver systematiske tilfeller av seksuell trakassering blant palestinere på Vestbredden), ser på hele Israel som okkupert land og representerer en organisasjon som kjemper med religiøs iver for en framtid hvor Israel er borte.

 

Overskuddet

Hvis ikke dette hjelper for biskopen, så følg pengesporet. Deltakerne betaler 180 kroner for å høre Moddi, Trondheimsolistene, Dalakopa, Henning Sommerro, Eirik Hegdahl og Oscar Grönberg, Sharaka Ensemble, Lars Bremnes, Marthe Valle, Nizar Rohana, Thomas Gælok, Nidarosdomens Guttekor og Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening.

Overskuddet for kvelden går til «Diyar kulturskole for barn og unge i Betlehem». Det høres jo fint ut. Diyar er grunnlagt og ledet av Mitri Raheb, en fremstående lutheransk palestiner. «Offentlig person, pastor, teolog, forfatter og sosial entreprenør,» presenterer han seg selv som på sin egen hjemmeside. Hvorfor skal en norsk lutheransk biskop reagere på en konsert som gir mange titalls tusen kroner til arbeidet til en palestinsk lutheraner?

Her følger noe som kanskje kan få varselklokkene til å ringe?

Raheb anerkjenner den islamistiske terrorbevegelsen Hamas som en «politisk bevegelse som har en viktig rolle». «Kirken er i konstant kommunikasjon med Hamas på Vestbredden gjennom mange delegasjoner fra kirken. Noen mennesker i kirken tror på væpnet motstand, og vi er ikke uenige,» sa Raheb til den egyptiske avisen Al Masry Al Youm i mars 2016.

Raheb fortsatte med en personlig reservasjon der han tar avstand fra jihad-vold, ikke fordi det er galt, men fordi han mener det er ineffektivt.

– Personlig tror jeg ikke på væpnet vold. Hvordan vil du bekjempe en fiende med våpen som er laget av ham og hans allierte? Dersom din fiende er en bryter er det lurere å invitere ham til et slag sjakk enn en brytekamp, sa Raheb.

Diyar-lederens «sjakk-triks» mot Israel inkluderer boikott, usannheter og konspirasjoner. Han var til stede både i 2004 da Den presbyterianske kirke og i 2015 da United Church of Christ gjorde boikottvedtak rettet mot Israel.

I 2010 hevdet Raheb at Israels statsminister Benjamin «Netanyahu kommer fra en øst-europeisk stamme som konverterte til jødedommen i middelalderen». Samtidig hevdet han at dagens palestinere i Betlehem har DNA-slektskap med kong David og Jesus.

– Dette er en raseteori som Raheb bruker som støtte for sin overbevisning om at jødene ikke er det sanne folk i Israels land, kommenterer forfatteren Tricia Miller.

– Tanken om at jøder av europeisk avstamning ikke er virkelige jøder er en gammel antisemittisk fabrikasjon som blir brukt til å delegitimere forbindelsen mellom moderne jøder, deres israelittiske forfedre og deres historiske forbindelse til landet Israel, fortsetter hun.

Tankemønsteret finner man igjen i andre uttalelser fra Raheb. I 2014 hevdet han at «den palestinske kirke var aktiv før noen annen kirke i verden». Biskopen burde sjekke om Peter, Jakob og Johannes kjenner seg igjen i virkelighetsbeskrivelsen.

Raheb hevdet i samme tale at zionistene «planla å dominere ikke bare Palestina, men flere andre land også, slik som Syria, Irak, Jordan og Egypt».

I en artikkel med tittel «Mitri Raheb’s Dark Side» fra 21. juli 2017 oppsummerer Dexter Van Zile virksomheten til Raheb. Palestinerens «hovedbudskap til kristne er at jødisk selvforståelse er den underliggende rot til den arabisk-israelske konflikt og at jihad-vold som har kostet så mange kristne, jøder og muslimer livet ikke har røtter i islamsk lære og historie, men bare er en respons på politisk undertrykkelse av arabiske diktatorer».

– Raheb er ikke en fredsskaper, som hans tilhengere mener, men en kristen anti-zionist som graver i Bibelen etter uttrykk som han kan bruke for å delegitimere Israel, konkluderer Van Zile.

Vestfronten av Nidarosdomen er dekket av skulpturer av politiske og religiøse ledere fra Israels folks historie, fra patriarken Abraham til apostelen Paulus. En større samling mennesker som forakter det israelske folkets rettigheter har nok neppe noen gang tidligere toget inn gjennom katedraldørene. Hva ville skulpturene ha sagt dersom de kunne snakke?

 

  • Neste år er Israel 70 år. Tror du Nidarosdomen vil åpne dørene for en kulturell aften i anledning jubileet? – Skriv ditt svar i kommentarfeltet under.

 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart