Søndag 30. juli arrangerer Kirkens Nødhjelp et møte i Erkebispegården i Trondheim med Amit Gilutz fra den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B’Tselem og Hamdi Shaqora fra den palestinske menneskerettighetsorganisasjonen Palestinian Centre for Human Rights fra Gaza til Trondheim. Som for å garantere at samtalen retter seg inn mot fordømmelse av Israel er Atle Sommerfelt, biskop i Borg, møteleder.
Sent på kvelden fredag 28. juli meldte Adresseavisen at Shaqora «ikke slapp ut av Gaza på grunn av manglende sikkerhetsklarering». Han skulle tatt et fly fra Amman i Jordan fredag ettermiddag, men fikk ikke svar på sin søknad til israelske myndigheter om utreisetillatelse.
Kirsti Næss i Kirkens Nødhjelp er arrangør for møtet. Hun sier til avisen at hun er opprørt. I juni tok MIFF faktasjekk på en video som seniorrådgiveren publiserte. Kirkens Nødhjelp bryter ett av de ti bud for å sverte Israel, konkluderte vi.
Hva blir resultatet av at israelske myndigheter (bevisst eller ubevisst?) har somlet med Shaqoras søknad? Sverting av Israel vil det fortsatt bli, han må bare demonisere Israel via videooverføring i stedet for å gjøre det i Trondheim.
MIFF skrev om Shaqoras organisasjon senest 4. juli i år. I mars 2010 rykket PCHR ut og fordømte gjenoppbyggingen av Hurva-synagogen i gamlebyen i Jerusalem.
– Åpningen av en jødisk synagoge i Øst-Jerusalem blir ansett som en form for bosetteraktivitet, og den utgjør dermed en krigsforbrytelse under internasjonal folkerett, skrev PCHR. De oppmuntret samtidig alle medlemsland i EU til å stanse alle former for handel med israelske varer.
Hurva-synagogen i det jødiske kvartalet av gamlebyen ble bygd på 1700-tallet. Den ble ødelagt av jordanske styrker da de angrep og fordrev jødene fra gamlebyen i 1948.
Hvem er det som forkynner det glade budskapet for Kirkens Nødhjelp i 2017? Jo, palestinere som anser gjenoppbygging av en synagoge i hjertet av Jerusalem som en krigsforbrytelse og som oppildner Europa til å utsulte og utarme halvparten av verdens jødiske befolkning.
Og hva er tusenkronersspørsmålet som Adresseavisens journalist Heidi Caroline Sævold ikke stiller? Det er: Hvorfor drar ikke Shaqora fra Gaza til Norge via Egypt?
Slike spørsmål passer seg ganske enkelt ikke.
Oppdatering kl. 16.30 lørdag 29. juli 2017
Omlag fem timer etter at MIFF publiserte denne artikkelen endret Adresseavisen sin nettartikkel. Journalisten kommenterer endringen slik i kommentarfeltet:
«Vi ser det er flere har kommentert at vi ikke har nevnt den egyptiske grensen. Vi har nå oppdatert saken, så det kommer fram at Hamdi Shaqqura ble konfrontert med og svarte på dette. Saken dreier seg forøvrig om at han ikke fikk gjennomført den planlagte reisen og dermed ikke kommer til Trondheim likevel.
Mvh Heidi C. Sævold, journalist i Adresseavisen.»
—
Hva gjør du for å motarbeide norske mediers dypt urettferdige dekning av Israel? Bli medlem av MIFF (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.