Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

For første gang en musserende israelsk vin på Vinmonopolet: Gamla Nature Brut.
Illustrasjon av en israelsk vin.

Nå kan du skåle i israelsk musserende vin på julebord og nyttårsaften

Nyhet på Vinmonopolet.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Fra vinmenyen til Golan Heights Winery.
Fra vinmenyen til Golan Heights Winery.

De siste årene har kunder av Vinmonopolet kunnet bestille to israelske viner, rødvinen Gamla Cabernet Sauvignon og hvitvinen Yarden Chardonnay. Du kan bestille vinene med levering på døra med forsendelseskostnad eller fraktfritt til ditt nærmeste Vinmonopol.

Nå har Vinmonopolet også åpnet for bestilling av en musserende israelsk vin, Gamla Nature Brut fra Golan Heights Winery. Smaken har «preg av eple og sitrus, hint av mineraler, litt moden stil», skriver Vinmonopolet.

Noen boikotter all alkohol, og dette tilbudet er ikke for dere.

Andre boikotter bare israelsk alkohol, noe som er umoralsk og hindrer fred. Noen innvender at vinen kommer fra Golan, men det er ingenting i folkeretten som forbyr handel med varer produsert i okkuperte områder. Israel har for øvrig annektert Golan-høyden etter at området ble lovlig okkupert i en forsvarskrig i 1967.

Men til dem som uansett vil nyte champagne til jule- og nyttårsfester, og som ønsker å fremme norsk samhandel med Israel på kjøpet sier vi: L’chaim!

Bestiller du fra Vinmonopolet.no nå, vil det gå noen dager og så får du en SMS når du kan hente flaskene dine på nærmeste butikk.

Ifølge Vinmonopolet er Gamla Nature Brut på lager kun i én butikk for øyeblikket, Steen & Strøm i Oslo (Nedre Slotts gate 8). Bestillingsetterspørsel gjennom nettsiden kan få de israelske vinene inn i flere butikker.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart