Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Det pinligste av alt for Palestina-venner som håver inn millioner av skattekroner for prosjektet «to stater»

De leder organisasjoner som mottar millioner av kroner for å fremme regjeringens mål om to stater side om side. Men ingen av dem samarbeider med palestinere som åpent tar til orde for at Israel kan forbli en jødisk stat. Oppe fra venstre: Henriette Westhrin (Norsk Folkehjelp), Erik Fosse (Norwac), Anne Marie Helland (Kirkens Nødhjelp), Fredrik Glad-Gjernes (KFUK-KFUM Global), Berit Hagen Agøy (Mellomkirkelig råd) og Jan Egeland (Norsk Folkehjelp). (Foto: Pressebilder/ privat)
De leder organisasjoner som mottar millioner av kroner for å fremme regjeringens mål om to stater side om side. Men ingen av dem samarbeider med palestinere som åpent tar til orde for at Israel kan forbli en jødisk stat. Oppe fra venstre: Henriette Westhrin (Norsk Folkehjelp), Erik Fosse (Norwac), Anne Marie Helland (Kirkens Nødhjelp), Fredrik Glad-Gjernes (KFUK-KFUM Global), Berit Hagen Agøy (Mellomkirkelig råd) og Jan Egeland (Flyktninghjelpen). (Foto: Pressebilder/ privat)
Norges offisielle mål er to stater, Israel og Palestina, som lever side om side i fred. Men alle de norske organisasjonene som mottar mer enn hundre millioner kroner årlig fra staten har et gedigent og pinlig problem.

De siste åtte årene har norske myndigheter kanalisert bistand til palestinerne på mellom 107 og 188 millioner kroner årlig gjennom norske organisasjoner. Det offisielle målet med bistanden er en «fredsløsning med to stater».

– Norge støtter aktivt målet om en fredsløsning i Midtøsten som innebærer at to stater, Israel og Palestina, lever side om side i fred innenfor sikre og internasjonalt anerkjente grenser, skrev Utenriksdepartementet 8. april 2016.

Men Utenriksdepartementet og de norske samarbeidsorganisasjonene har et gedigent og pinlig problem: Ikke noen av dem kjenner en eneste palestinsk politiker eller samfunnsleder som offentlig tar til orde for å anerkjenne Israel som et nasjonalt hjemland for det jødiske folk.

28. november 2016 ga MIFF en utfordring til «medlemmer av Palestinakomiteen, Fagforbundet, Kirkens Nødhjelp, Norges KFUK-KFUM – hvem som helst». Vi skrev:

«I 1947 anbefalte et flertall i FNs generalforsamling at landområdet mellom Middelhavet og Jordan-elven deles i en jødisk og en arabisk stat. En slik deling har fortsatt betydelig internasjonal støtte, og palestinerne er nøye med å understreke at deres stat skal ha arabisk og muslimsk identitet.

Nå søker Med Israel for fred (MIFF) etter palestinere som støtter at Israel – uavhengig av hvordan delegrensene eventuelt kommer til å bli mot en palestinsk stat – skal kunne forbli en stat med jødisk flertall. Her håper vi på hjelp fra alle de tusenvis av nordmenn som har et engasjement for palestinerne. Mange av dere reiser jevnlig til Gaza eller Vestbredden, og kjenner det palestinske samfunnet bedre enn oss i MIFF. Dere kan kanskje også etterlyse eksempler fra palestinere dere kjenner gjennom sosiale medier?

Vi er altså på jakt etter navn på palestinske politikere, samfunnsledere, journalister, partier etc. som offentlig har tatt til orde med anerkjennelse av Israel som et nasjonalt hjemland for det jødiske folk.»

Gjennom året som har gått har tusenvis av norske Palestina-venner sett denne utfordringen på MIFFs nettside og i MIFFs sosiale medier. Ingen, vi gjentar ingen, har kommet med ett eneste navn.

Det finnes tusenvis av nordmenn som har gode og svært gode kontakter i store deler av den palestinske eliten. Tydeligvis kjenner ikke en eneste av dem en palestinsk leder som er interessert i regjeringens prosjekt om to stater som kan eksistere side om side i fred.

Hvis Utenriksdepartementet virkelig vil bidra til to stater for to folk – slik jødisk side har vært åpen for helt fra slutten av 1940-tallet – bør de si klart og tydelig til de norske bistandspartnerne: Norges prosjekt de siste 70 årene – helt siden vi stemte for FNs delingsplan 29. november 1947 – har vært to stater, en jødisk og en arabisk, side om side i fred. Før vi skal kunne fortsette å støtte deres hjelpeprosjekter for palestinerne, må dere finne palestinere som støtter at Israel kan forbli jødisk. Først da begynner kanskje de norske Palestina-vennene å lete på alvor?

PS! En god del av den pro-palestinske bevegelsen i Norge støtter helt åpent en politikk der verdens eneste jødiske stat blir borte. De heier fram arabisk stat nummer 22 og muslimsk stat nummer 57, men staten Israel skal presses til å åpne grensene for millioner av palestinere slik at statens jødiske karakter blir utslettet. Dessverre blir norsk bistand til palestinerne kanalisert også gjennom slike organisasjoner.

Vil du lese flere slike artikler som avslører løgnindustrien mot Israel i Norge? Klikk her for å bli medlem av MIFF nå. Vipps din støtte til arbeidet på 39881 eller send gave med SMS på noen få sekund i skjemaet lengre ned på siden (valgfritt beløp 50-500 kroner).

[socialpoll id=»2474770″]

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart