Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Kirkens Nødhjelp sendte folk til Israel på falske forutsetninger

Liv Snesrud fra Kirkens Nødhjelp ble nektet innreise i Israel. (Skjermdump video fra Kirkens Nødhjelp)
Liv Snesrud fra Kirkens Nødhjelp ble nektet innreise i Israel. (Skjermdump video fra Kirkens Nødhjelp)
Liv Snesrud fra Kirkens Nødhjelp ble nektet adgang til Israel.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Israelske grensemyndigheter nektet i helgen en norsk kvinne innreise i landet, og sendte henne hjem fra Ben Gurion, melder den israelske avisen Ha’aretz. Flere norske aviser har omtalt saken, og Dagbladet opplyser at det dreier seg om Liv Snesrud i Kirkens Nødhjelp.

– Snesrud har arbeidsvisum i Israel, men ble nektet ny innreise fordi hun har utnyttet sin stilling til å søke om visum for folk som ikke har krav på dem, i brudd med prosedyrer, sier Sabine Hadad, talskvinne for grensekontroll-myndighetene i innenriksdepartementet. Kirkens Nødhjelp skal ha søkt om visum for humanitært arbeid, men israelske myndigheter har oppdaget at flere av dem driver med politisk aktivisme, skriver Ha’aretz.

Håkon Haugsbø, kommunikasjonssjef i Kirkens Nødhjelp, bestrider beskyldningene mot Snesrud. Hun jobber for ledsagerprogrammet som Kirkens Nødhjelp organiserer for Kirkenes Verdensråd.

Politisk aktivisme mot verdens eneste jødiske stat er i Kirkens Nødhjelps DNA. Det følgende påpekte MIFF i en artikkel i november 2017:

Kirkens Nødhjelp (KN) ønsker å frata det jødiske folket suverenitet over hovedstaden Jerusalem. («Jerusalem må sikres en internasjonal status,» skriver Kirkens Nødhjelp.)

KN vil at Norge ensidig skal anerkjenne en palestinsk stat, og dermed undergrave folkeretten og Oslo-avtalene.

«Samtidig må Israels borgere kunne leve i sikkerhet innenfor statens internasjonalt anerkjente grenser,» skriver Kirkens Nødhjelp. Ikke la deg lure! Kirkens Nødhjelp kjemper nemlig for en framtid der staten Israels karakter innenfor disse grensene blir grunnleggende endret, gjennom kravet om «rett til å vende tilbake» for palestinerne som flyktet i 1948 (og deres 10-15 millioner etterkommere).

I realiteten går Kirkens Nødhjelp inn for en politikk der verdens eneste jødiske stat forsvinner.

Kirkens Nødhjelp hevder at de «støtter sykehus, helseklinikker, yrkesskoler og næringsutvikling i Gaza og Jerusalem». «I tillegg støtter vi palestinske og israelske organisasjoner som med fredelige midler jobber for å stoppe bruddene på folkeretten og menneskerettighetene i Palestina,» forteller organisasjonen på sin nettside.

Det høres flott ut, ikke sant?

Men KN forteller om situasjonen på Gaza uten å nevne at området de siste ti årene har vært under total dominans av en islamistisk terrororganisasjon.

KN lister opp mange eksempler på det de mener israelere gjør galt på Vestbredden, uten å nevne palestinske terrorangrep og hyllest og belønning av terror med et ord.

KN kaller Israels sikkerhetskontroll av vareleveranser til Gaza for en «beleiring». Styret i Kirkens Nødhjelp har det som sin første prioritering at «blokaden av Gaza oppheves». Israel har en lovlig sjøblokade, men slipper alle nødvendige varer gjennom etter kontroll ved grensestasjonene. KNs politikk åpner for at terrororganisasjonene på Gaza-stripen fritt skal kunne importere våpen og den vil gjøre det lettere for terrorister på Vestbredden å gjennomføre angrep. Kirkens Nødhjelp kjemper nemlig for å få fjernet Israels sikkerhetsbarriere.

Kirkens Nødhjelp hevder: «Jerusalem er uløselig knyttet til tre religioner og minst to folk. I dag er den palestinske befolkningen, kristne som muslimer, i ferd med å bli presset ut.»

Dette røper mye om hvilket forhold Kirkens Nødhjelp har til sannheten. Fra 1990 til 2015 er andelen jøder i Jerusalem sunket fra 72,1 prosent til 61,2 prosent. På disse 25 årene har antallet muslimer økt fra 182.700 til 307.300. Antallet kristne har gått ned fra 14.400 til 12.400. (Tall fra Jerusalem kommune og Israels statistiske sentralbyrå gjengitt på Wikipedia.)

Kirkens Nødhjelp vil boikotte varer fra israelske bosettere og gjøre det ulovlig for nordmenn å støtte israelske bosetninger økonomisk, men underslår at økonomisk aktivitet i okkuperte områder og bosetninger er helt lovlig etter folkeretten og i henhold til gjeldende menneskerettighetsnormer.

KN viser ikke noe vilje til å lytte til mainstream israelere.

KN fornekter de sterke og langvarige antijødiske strømningene innenfor islam. I juni 2017 kritiserte MIFF en seniorrådgiver i Kirkens Nødhjelp for å være naiv. Vi forstår mer og mer at hun ikke er alene. I 2015 avviste hele styret i Kirkens Nødhjelp at konflikten er «religiøst fundert». Det samme sier Liv Snesrud.

– Mange har et bilde av at dette handler om religion. Det tenker jeg er et veldig feilaktig bilde, sa Snesrud i en video for Kirkens Nødhjelp i 2016. Hvis man helt underkjenner religionens rolle i konflikten, er det kanskje ikke utenkelig at man også kan gjøre andre feil – for eksempel bevisst eller ubevisst snuble i prosedyrer for israelske visumsøknader?

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart