Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tenk deg om før du kjøper en geit av Kirkens Nødhjelp til jul

Skjermdump fra kirkensnodhjelp.no.
Skjermdump fra kirkensnodhjelp.no.
Vær veldig forsiktig med hvem du gir penger i adventstiden.

Kirkens Nødhjelp er i gang med sine årlige juleaksjoner, og en virtuell geit skal visstnok fortsatt være en bestselger. Men enten det er adventstid eller andre tider på året, bør du tenke deg svært godt om før du støtter Kirkens Nødhjelps arbeid økonomisk.

Spør deg selv:

– Vil jeg støtte en organisasjon som vil frata det jødiske folket suverenitet over hovedstaden Jerusalem? («Jerusalem må sikres en internasjonal status,» skriver Kirkens Nødhjelp.)

– Vil jeg støtte en organisasjon som vil at Norge ensidig skal anerkjenne en palestinsk stat, og dermed undergrave folkeretten og Oslo-avtalene?

«Samtidig må Israels borgere kunne leve i sikkerhet innenfor statens internasjonalt anerkjente grenser,» skriver Kirkens Nødhjelp. Ikke la deg lure! Kirkens Nødhjelp kjemper nemlig for en framtid der staten Israels karakter innenfor disse grensene blir grunnleggende endret, gjennom kravet om «rett til å vende tilbake» for palestinerne som flyktet i 1948 (og deres etterkommere).

I realiteten går Kirkens Nødhjelp inn for en politikk der verdens eneste jødiske stat forsvinner. Vil jeg støtte det? Hvis du tenker det er ok å kjempe for arabisk stat nummer 22 og muslimsk stat nummer 57, samtidig som du ønsker verdens eneste jødiske stat bort, så for all del kjøp en geit! Hvis du mener det er hykleri, så finn noe bedre å legge under juletreet!

Kirkens Nødhjelp «støtter sykehus, helseklinikker, yrkesskoler og næringsutvikling i Gaza og Jerusalem». «I tillegg støtter vi palestinske og israelske organisasjoner som med fredelige midler jobber for å stoppe bruddene på folkeretten og menneskerettighetene i Palestina,» forteller organisasjonen på sin nettside.

Det høres flott ut, ikke sant?

– Vil jeg støtte en organisasjon som forteller om situasjonen på Gaza uten å nevne at området de siste ti årene har vært under total dominans av en islamistisk terrororganisasjon?

– Vil jeg støtte en hjelpeorganisasjon som lister opp mange eksempler på det de mener israelere gjør galt på Vestbredden, uten å nevne palestinske terrorangrep og hyllest og belønning av terror med et ord?

– Vil jeg støtte en organisasjon som kaller Israels sikkerhetskontroll av vareleveranser til Gaza for en «beleiring»? Styret i Kirkens Nødhjelp har det som sin første prioritering at «blokaden av Gaza oppheves». Israel har en lovlig sjøblokade, men slipper alle nødvendige varer gjennom etter kontroll ved grensestasjonene. Hvis du vil at terrororganisasjonene på Gaza-stripen fritt skal kunne importere våpen, så for all del gi en gave. Det må du også gjøre dersom du vil gjøre det lettere for terrorister på Vestbredden å gjennomføre angrep. Kirkens Nødhjelp kjemper nemlig for å få fjernet Israels sikkerhetsbarriere.

Kirkens Nødhjelp hevder: «Jerusalem er uløselig knyttet til tre religioner og minst to folk. I dag er den palestinske befolkningen, kristne som muslimer, i ferd med å bli presset ut.»

– Vil jeg støtte en organisasjon med et slikt forhold til sannheten? Fra 1990 til 2015 er andelen jøder i Jerusalem sunket fra 72,1 prosent til 61,2 prosent. På disse 25 årene har antallet muslimer økt fra 182.700 til 307.300. Antallet kristne har gått ned fra 14.400 til 12.400. (Tall fra Jerusalem kommune og Israels statistiske sentralbyrå gjengitt på Wikipedia.)

– Vil jeg støtte en organisasjon som diskriminerer jøder som ledelsen mener bor på feil sted? Kirkens Nødhjelp vil boikotte varer fra israelske bosettere og gjøre det ulovlig for nordmenn å støtte israelske bosetninger økonomisk, men underslår at økonomisk aktivitet i okkuperte områder og bosetninger er helt lovlig etter folkeretten og i henhold til gjeldende menneskerettighetsnormer.

– Vil jeg støtte en organisasjon som ikke viser noe vilje til å lytte til mainstream israelere?

– Vil jeg støtte en organisasjon som fornekter de sterke og langvarige antijødiske strømningene innenfor islam? I juni 2017 kritiserte MIFF en seniorrådgiver i Kirkens Nødhjelp for å være naiv. Vi forstår mer og mer at hun ikke er alene. I 2015 avviste hele styret i Kirkens Nødhjelp at konflikten er «religiøst fundert».

– Vil jeg støtte en organisasjon som deltar i demonisering og deligitimering av Israel gjennom den årlige Kirkeuka for fred i Palestina og Israel og på andre måter?

  • Blir det en geit på deg i år? Eller står du over? Skriv ditt svar i kommentarfeltet.

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart