Skjermdump fra samtalen mellom Bjørnar Moxnes og Mads Gilbert som partiet Rødt publiserte på Facebook 19. juni 2017.
Skjermdump fra samtalen mellom Bjørnar Moxnes og Mads Gilbert som partiet Rødt publiserte på Facebook 19. juni 2017.

Med slagordet «fordi fellesskap fungerer» vil Rødt utvise Israels ambassadør fra Norge

Grov diskriminering av verdens eneste jødiske stat.

Partiet Rødt vil utvise Israels ambassadør fra Norge, «i protest mot Israels drap på sivile palestinere».

Rødt skriver: «Langfredag brukte israelske soldater skarp ammunisjon mot palestinske demonstranter. 17 mennesker er drept, og over 1400 er skada. Demonstrasjonene var ment som fredelige protester med krav om at palestinske flyktninger og deres etterkommere må få vende tilbake til sine tidligere hjem i Israel.»

Rødt unnlater å nevne at minst ti av de drepte var medlemmer av ulike terrororganisasjoner. Rødt forteller ikke at kravet til demonstrantene vil bety at verdens eneste jødiske stat forsvinner og blir erstattet av arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Flyktninger har ingen allmenn rett til å vende tilbake, og vanlig praksis på området gir palestinerne ingen slik rett.

Hvis Rødt skulle reagerer med utvisning av andre lands ambassadører hver gang deres militære styrker påfører en motstander minst 17 drepte, vil det om kort tid ikke være mange ambassadører igjen i Oslo. Se på listen over drepte i verdens pågående konflikter hittil i 2018. Det er nærmere 30 konflikter i verden hvor antallet drepte er høyere og til dels mye høyere. Blant landene på listen har en rekke ambassader i Oslo:

Afghanistan, Irak, Mexico, Algerie, Sudan, Sør-Sudan, Tunisia, Egypt – alle fra 10 til 200 ganger flere drepte enn palestinere hittil i år.

Colombia, Tyrkia, India, Pakistan, Iran, Ukraina – alle flere drepte, opptil 10 ganger flere, enn palestinere hittil i år.

Hvis Rødt skal unngå diskriminering, og la sitt fellesskap fungere, vil det vel bli nye kampanjer i sosiale medier mot disse ambassadørene i dagene som kommer? Vi holder ikke pusten.

Partiet Rødt har brukt dette bildet til å få fram sin sak i sosiale medier.
Partiet Rødt har brukt dette bildet til å få fram sin sak i sosiale medier.


Takk for at du leste hele artikkelen! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart