Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Oslo Arbeiderparti beklager kommentar som anklaget jødene for å ha tatt livet av Jesus

Frode Jacobsen, leder i Oslo Arbeiderparti, sammen med partileder Jonas Gahr Støre. (Foto: Bernt Sønvisen, flickr)
Frode Jacobsen, leder i Oslo Arbeiderparti, sammen med partileder Jonas Gahr Støre. (Foto: Bernt Sønvisen, flickr)
- Kommentaren var over streken, sier Frode Jacobsen, leder i Oslo Arbeiderparti til MIFF.

«Jødene, som for øvrig tok livet av Jesus», skrev Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti i en Facebook-kommentar onsdag 4. april. Klassisk antisemittisme fra Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti, påpekte MIFF en drøy halvtime senere. I første omgang møtte Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti kritikk av sin kommentar med sletting og utestengelser, men etter om lag tre timer ble den slettet.

Torsdag 5. april etterlyste MIFF på e-post en beklagelse fra Arbeiderpartiet, Oslo Arbeiderparti eller styreleder i Internasjonalt Forum.

Svar kom raskt fra Oslo Arbeiderparti og leder Frode Jacobsen.

– Vi ble gjort oppmerksom på denne posten i går gjennom deres nyhetssak og tok umiddelbart kontakt med Internasjonalt Forum etter dette. Vi ble enige om at de skulle slette og beklage dette i en kommentar, og Oslo Arbeiderparti vil gjøre det samme her i denne e-posten. Dette er over streken ifølge våre nettvettregler og det har lokallaget gitt uttrykk for at de forstår og er enige i det, skriver politisk rådgiver Runar Kjellstad Nygård på vegne av Jacobsen.

Resten av e-posten lyder slik: «Vi beklager kommentarene fra Internasjonalt Forum og språkbruken i denne debattråden som ikke hører hjemme i noen form for seriøs og viktig debatt.

Denne kommentaren kom i en svært opphetet debatt, hvor administrator hadde blitt provosert av en av debattdeltakerne som hadde sagt noe slikt som «flere skulle vært tatt på Utøya». Administrator er enig i ettertid i at dette skulle de sett seg for god til å svare på og heller rapportert kommentaren. Arbeiderpartiet har nettvettregler som vi ber sidene som flyr under Arbeiderpartiets flagg følger.»

Etter MIFFs e-post til Arbeiderpartiet har også Internasjonalt Forum lagt ut en beklagelse som et eget innlegg på sin Facebook-side: «Vi viser til siste dagers diskusjon her på vår side om Israel og Palestina. I den forbindelse ble det publisert en kommentar som ble feil og som ikke representerer vårt ståsted eller politikk. Denne kommentaren ble derfor umiddelbart fjernet etter at den ble lagt ut og er blitt beklaget opptil flere ganger. Vi beklager altså kommentaren.»

Det stemmer ikke at kommentaren ble umiddelbart fjernet. De vedlagte private skjermdumpene som er publisert på Facebook av Rebekka Kongevold, viser at meldingen hadde ligget i en halvtime da hun først reagerte med kritikk, og deretter ble liggende i minst 1 time til.

Kongevold hevder at hun ble utestengt fra siden, en påstand som styrkes av det «Internasjonalt Forum» skriver: «tror nok at du har fått nok spalteplass hos oss nå.»


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart