Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel slo Norge i bordtennis

Israels bordtennislandslag etter seieren over Norge. Trener Isak Abramov til høyre i bildet. (Foto: Yossi Salpeter)
Israels bordtennislandslag etter seieren over Norge. Trener Isak Abramov til høyre i bildet. (Foto: Yossy Salpeter)
Denne uken har Trondheim vært vertskap for de beste bordtennisspillerne i Norge, Israel og Hellas. Les MIFFs referat fra kvalifiseringskampene til neste års Europamesterskap som ble spilt på tirsdag.

Tirsdag kveld 22. mai kunne tilskuere i Trondheim se bordtennis på internasjonalt nivå da det norske herrelandslaget møtte Israel og det norske damelandslaget møtte Hellas i kvalifiseringskamper til europamesterskapet som arrangeres i Nantes, Frankrike i september 2019.

Norge har havnet i gruppe B 2 sammen med Italia, Kosovo og Israel, mens damene spiller i gruppe B 3 med England og Hellas.

Trondheim Bordtennisklubb var arrangør i den nye hallen for bordtennis i Lade Sportsarena. Trondheims ordfører Rita Ottervik ønsket spillere og tilskuere velkommen like etter at de tre landenes nasjonalsanger var avspilt over høyttaleranlegget.

Norske spillere i aksjon. (Foto: Trondheim Bordtennisklubb/Facebook)
Innbydelsen til kvalifiseringskampene. (Illustrasjon: Trondheim Bordtennisklubb/Facebook)

Den første kampen ble spilt mellom regjerende norgesmester og kongepokalvinner Eskil Lindholm og israelske Matan Simon. Lindholm er 24 år gammel og er i mai 2018 ranket som nummer 531 i verden, mens Simon er 20 år og ranket som nummer 374. Lindholm vant enkelt 11-5 i første sett. I det andre settet hadde Simon tre settballer på stillingen 10-7, men til slutt klarte Lindholm i dra settet i land med 20-18. Også det tredje settet vant Lindholm. Denne gangen med 12-10. Dermed var Norge i ledelsen med 1-0 i kamper.

Eskil Lindholm til venstre. Matan Simon til høyre. (Foto: Skjermdump fra Youtube)
Eskil Lindholm til venstre. Matan Simon til høyre. (Foto: Skjermdump fra Youtube)

I kamp nummer to møttes Borgar Haug fra Norge og Michael Tauber fra Israel. Haug er bare 15 år gammel og ranket som nummer 748 i verden, mens Tauber er 25 år og ranket som nr. 351. Tauber har de tre siste årene bodd og spilt bordtennis profesjonelt i Frankrike. Det første settet vant 15-åringen 15-13, men de tre neste settene vant Tauber med sifrene 11-8, 14-12 og 12-10. Dermed ble det israelsk seier med 3-1 i sett.

Michael Tauber i blå skjorte. Borgar Haug i mørkeblå og rød. (Skjermdump fra Youtube)
Michael Tauber i blå skjorte. Borgar Haug i mørkeblå og rød. (Skjermdump fra Youtube)

Den tredje kampen var mellom Marcus Wærstad fra Norge og Omri Ben Ari fra Israel. Wærstad er 23 år og ranket som nummer 671, mens Ben Ari er 29 år og ranket som nummer 207. Wærstad åpnet sterkt og vant første sett med hele 11-4. I det andre settet slo Ben Ari tilbake og vant med de samme sifrene, 11-4. Tredje sett vant Ben Ari med 11-6, mens Wærstad tok det fjerde med 11-8. Ettersom karene på det tidspunktet hadde vunnet to sett hver måtte de spille et femte og avgjørende sett for å kåre en vinner. Det ble svært jevnt. På stillingen 8-7 til Ben Ari tok Wærstad time-out. Etter den korte pausen vant nordmannen de neste to poengene. Så tok Ben Ari time-out. Likevel var det Wærstad som vant det neste poenget. Nå var stillingen 10-8 til nordmannen. Men til tross for at Wærstad hadde to match-baller og fordelen av to server, klarte han ikke å få det ene nødvendige poenget. I stedet var det Ben Ari som vant de fire neste poengene og kunne juble for seier med 3-2 i sett. Dermed var stillingen 2-1 til Israel i kamper.

Omri Ben Ari til venstre og Markus Wærstad til høyre. (Foto: Yossi Salpeter)
Omri Ben Ari i blå skjorte. Marcus Wærstad i mørkeblå og rød. (Foto: Yossy Salpeter)

I det som skulle vise seg å bli den fjerde og siste kampen møttes Eskil Lindholm og Michael Tauber. Enda en gang fikk tilskuerne se en spennende og jevn kamp. Trolig ble Taubers rutine og erfaring som profesjonell bordtennisspiller i Frankrike en viktig årsak til at han til slutt vant 3-0 i sett med sifrene 11-9, 15-13 og 11-8.

Eskil Lindholm til venstre og Michael Tauber til høyre. (Foto: Yossi Salpeter)
Fra kampen mellom Eskil Lindholm og Michael Tauber. (Foto: Yossy Salpeter)

Dermed endte herrelandskampen mellom Israel og Norge med seier 3-1 til Israel.

Det israelske herrelandslaget deltok nylig i verdensmesterskapet for lag i Halmstad, Sverige. Det ble arrangert fra 29. april til 6. mai. Nesten 150 land deltok. Israels herrer spilte i VMs tredjedivisjon som besto av totalt 24 land. I det innledende gruppespillet vant de israelske spillerne over Guatemala, Macau, Den dominikanske republikk og Malaysia, men tapte for Finland. I det påfølgende cupspillet vant Israel først over Kongo Brazzaville med 3-0 og deretter Indonesia med 3-2, men måtte til slutt gi tapt for Vietnam i semifinalen med 1-3. Det var likevel en imponerende bragd av det israelske laget at de klarte å komme så langt som til semifinalen. Israel stilte ikke med noe damelandslag under VM.

Det israelske laget under VM for lag i Halmstad, Sverige. (Foto: Geir Knutsen)
Det israelske laget under VM for lag i Halmstad, Sverige. (Foto: Geir Knutsen)

Det norske herrelandslaget var ikke kvalifisert til å delta i VM, men det var de norske damene. De spilte i VMs tredjedivisjon og kom til kvartfinalen der det ble tap for Malaysia med 0-3.

Verdensmesterskapet ble forøvrig vunnet av storfavoritt Kina både på herre- og damesiden.

Damelandskampen i Trondheim, som pågikk på nabobordet samtidig med herrenes kamper, endte også med seier til bortelaget. Resultatet ble 3-1 til Hellas over Norge.

Se opptak av kampen mellom Norge og Israel på Youtube ved å klikke her.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart