Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Norge må likebehandle Israel med andre land når det gjelder våpenhandel

Et israelsk F-16 D 041 tar av for første gang etter overhaling. (Foto: Avihai Soher, Israel Air Force)
Et israelsk F-16 tar av fra en israelsk flybase. (Foto: Avihai Soher, Israel Air Force)
Lik og del om du er enig!

Regjeringen gjorde det tidlig klart at det ikke var aktuelt å selge norskproduserte våpen til Israel. Statssekretær Bård Glad Pedersen sa til Dagen 25. oktober 2013: «Hovedprinsippet er at Norge ikke tillater salg av våpen og ammunisjon til områder hvor det er krig, krig truer eller til land hvor det er borgerkrig.»

MIFF respekterer i utgangspunktet dette standpunktet, men når vi ser at dette prinsippet ikke følges for en rekke andre land er det vanskelig å forstå.

Den siste stortingsmeldingen om Eksport av forsvarsmateriell fra Norge i 2016 viser at Norge selger våpen til flere arabiske land (som er involvert i krigene i Syria og Jemen) og til andre land som er involvert i væpnede konflikter og bekjempelse av interne opprørsstyrker (borgerkriger).

I mars ble det kjent at Kongsberg Gruppen er i ferd med å inngå den største enkeltkontrakten i konsernets over 200 år lange historie. Våpensalget går til Qatar, som er dypt involvert i Syria og som er en av de fremste sponsorene av Hamas-regimet på Gaza-stripen.
MIFF aksepterer ikke at Norge avviser våpensalg til Israel samtidig som vi selger våpen i stor stil til støttespillere av Israels fremste fiender og terrorister.

MIFF forventer at regjeringen

  • revurderer sin politikk av våpenhandel med Israel, og legger til grunn de samme kriterier for salg og kjøp av våpen fra Israel som for andre NATO-partnerland.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart