«The Football Academy of Jerusalem» får rødt kort fra Norway Cup etter at de brukte lagbildet på Norway Cups nettside til politisk markering. (Montasje: MIFF)
«The Football Academy of Jerusalem» får rødt kort fra Norway Cup etter at de brukte lagbildet på Norway Cups nettside til politisk markering. (Montasje: MIFF)

Etter MIFF-artikkel ga Norway Cup rødt kort til palestinsk fotballag

Serverte politisk budskap på Norway Cups nettside.

På morgenen torsdag 26. juli meldte MIFF at palestinsk fotballag brøt Norway Cups forbud mot politisk demonstrasjon. På et lagbilde publisert på Norway Cups nettside viste palestinske barn fram en plakat med teksten «Free The Aqsa». Det ble også vist fram en arabisk-språklig plakat som MIFF ikke hittil har funnet betydningen til.

MIFF sendte e-post med spørsmål til Hilde Østerkløft, talsperson for Norway Cup: Er det tillatt at deltagerlagene serverer politiske budskap på denne måten?

Fem timer senere kom svaret:

– Takk for informasjon. Vi tillater ikke politiske budskap på Norway Cup. Vi var ikke klar over dette, og har fjernet dette nå, svarte Østerkløft.

MIFF kan bekrefte at artikkelen og bildet som tidligere lå på Norway Cups nettside er fjernet.

Det er andre år på rad at Norway Cup, etter tips fra MIFF, gir rødt kort til pro-palestinske aktører. «Norway Cup må gi Palestinakomiteen rødt kort,» skrev MIFF 2. august 2017. En idrettsprofessor og kvinne med tillitsverv i Palestinakomiteen planla politisk markering på barneturneringen. Allerede samme dag fikk Palestinakomiteen rødt kort av arrangørene og politiet. I ettertid forsøkte Palestinakomiteen å løpe unna ansvar, men MIFF satt på skjermdumpen til mobiliseringsannonsen som var promotert på forsiden av deres egen offisielle nettside.

– Norway Cup tillater ingen politiske demonstrasjoner og det tillater heller ikke politiet, sa Hilde Østerkløft, pressetalskvinne i Norway Cup til MIFF i 2017. Hun takket også MIFF for å ha tatt kontakt om saken.

I år ble det samme reaksjon. Kanskje sprer budskapet seg sakte, men sikkert, blant palestinerne og deres tilhengere at Norway Cup handler om fotball og spilleglede, ikke om politikk og langt mindre demonisering av andre stater?

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart