Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Etter MIFF-artikkel ga Norway Cup rødt kort til palestinsk fotballag

«The Football Academy of Jerusalem» får rødt kort fra Norway Cup etter at de brukte lagbildet på Norway Cups nettside til politisk markering. (Montasje: MIFF)
«The Football Academy of Jerusalem» får rødt kort fra Norway Cup etter at de brukte lagbildet på Norway Cups nettside til politisk markering. (Montasje: MIFF)
Serverte politisk budskap på Norway Cups nettside.

På morgenen torsdag 26. juli meldte MIFF at palestinsk fotballag brøt Norway Cups forbud mot politisk demonstrasjon. På et lagbilde publisert på Norway Cups nettside viste palestinske barn fram en plakat med teksten «Free The Aqsa». Det ble også vist fram en arabisk-språklig plakat som MIFF ikke hittil har funnet betydningen til.

MIFF sendte e-post med spørsmål til Hilde Østerkløft, talsperson for Norway Cup: Er det tillatt at deltagerlagene serverer politiske budskap på denne måten?

Fem timer senere kom svaret:

– Takk for informasjon. Vi tillater ikke politiske budskap på Norway Cup. Vi var ikke klar over dette, og har fjernet dette nå, svarte Østerkløft.

MIFF kan bekrefte at artikkelen og bildet som tidligere lå på Norway Cups nettside er fjernet.

Det er andre år på rad at Norway Cup, etter tips fra MIFF, gir rødt kort til pro-palestinske aktører. «Norway Cup må gi Palestinakomiteen rødt kort,» skrev MIFF 2. august 2017. En idrettsprofessor og kvinne med tillitsverv i Palestinakomiteen planla politisk markering på barneturneringen. Allerede samme dag fikk Palestinakomiteen rødt kort av arrangørene og politiet. I ettertid forsøkte Palestinakomiteen å løpe unna ansvar, men MIFF satt på skjermdumpen til mobiliseringsannonsen som var promotert på forsiden av deres egen offisielle nettside.

– Norway Cup tillater ingen politiske demonstrasjoner og det tillater heller ikke politiet, sa Hilde Østerkløft, pressetalskvinne i Norway Cup til MIFF i 2017. Hun takket også MIFF for å ha tatt kontakt om saken.

I år ble det samme reaksjon. Kanskje sprer budskapet seg sakte, men sikkert, blant palestinerne og deres tilhengere at Norway Cup handler om fotball og spilleglede, ikke om politikk og langt mindre demonisering av andre stater?


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart