Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norway Cup må gi Palestinakomiteen rødt kort

Palestinakomiteen må få rødt kort av Norway Cup-arrangørene. (Illustrasjonsfoto: Groundhopping Merseburg, flickr, montasje: MIFF)
Palestinakomiteen må få rødt kort av Norway Cup-arrangørene. (Illustrasjonsfoto: Groundhopping Merseburg, flickr, montasje: MIFF)
Skal en barneturnering i fotball være arena for politiske angrep mot et av landene som har sendt deltakere?
  • Hva tenker du? Synes du det er musikalsk å gjøre barnesportsarrangement til politisk kamparena? – Svaret ditt kan du gi i kommentarfeltet under artikkelen.

Palestinakomiteen i Norge synes det er helt riktig å bruke Norway Cup – verdens største fotballturnering for barn og unge mellom 10 og 19 år – til en angrepsarena mot verdens eneste jødiske stat.

Fredag 4. august vil Palestinakomiteen troppe opp på Ekebergsletta med palestinske flagg. Men de kommer ikke bare for å heie på de palestinske lagene som deltar i Norway Cup, de kommer for «å demonstrere mot israelsk blokkering av palestinsk fotball og for å påvirke FIFA til å boikotte Israel så lenge de hindrer palestinsk fotball å utvikle seg».

Stans spillet litt nå! Hvem er blokkert? Hele syv (7!) lag fra «Palestina» deltar i årets Norway Cup, ifølge arrangørenes nettside. Lag både fra Gaza og Vestbredden deltar. Til sammenligning deltar verdens mest folkerike arabiske land, Egypt, med ett lag. Så vidt vi kan se deltar ingen andre arabiske land. Hvem er det som er blokkert? Israel selv deltar kun med ett lag. Palestinerne har hatt selvstyre i over to tiår. Det er uklart hva Israel kan gjøre for å hindre «palestinsk fotball å utvikle seg».

Under demonstrasjonen skal Palestinakomiteen bruke John Tymon som «angrepsspiller». Han blir presentert som leder for organisasjonen «Football Against Apartheid». En titt på organisasjonens nettside og Facebook-side viser at dette er en venstre-radikal organisasjon som formidler konspirasjonsteorier og løgnbilder om Israel. De støtter blant annet Ken Livingstone, som ble suspendert fra det britiske Arbeiderpartiet for antisemittiske uttalelser.  29. juli delte de konspirasjonspåstanden at Netanyahu [Israels statsminister] «ikke ønsker fred. Bare en del av Syria, en del av Irak, en del av Libanon, en del av Jordan, en del av Egypt og hele Palestina». «Football Against Apartheid» hevder «zionister hater virkelige jøder», som om zionister ikke var jøder.

Det er idrettsprofessor Gerd von der Lippe som er Palestinakomiteens kontaktperson for demonstrasjonen. At hun henter en så useriøs medspiller fra utlandet, burde ikke overraske. Da hun skrev et innlegg i Dagbladet i 2015, fant Israels ambassadør en mengde feil i den korte teksten. Blant annet forvekslet von der Lippe en død palestinsk gutt med en av Israels største aviser. En barneturnering som Norway Cup vil være tjent med å være spart for idrettsprofessorens vrangforestillinger og misforståelser. Et besøk av Tymon vil i verste fall så frø av antisemittisme og Israel-hat i unge fotballhjerter. Det er ikke dette fotballforeldre betalte og jobbet dugnad for å gi sine barn i bagasjen etter fotballturneringen.

Norway Cups visjon er «verdens største og viktigste arena for idrettsglede og vennskap». Vi tviler på at det israelske laget vil oppleve Palestinakomiteens demonstrasjon særlig gledelig eller vennskapelig.

Norway Cups verdier er «glede – inkluderende – fremoverlent – profesjonalitet – kameratskap». Trenger vi å si mer? Det må bli rødt kort til Palestinakomiteen fra arrangørene på Ekeberg-sletta.

Bli medlem av MIFF (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.

RELATERTE ARTIKLER

Terroristen som drepte to israelere ble hyllet som ”helt” og ”martyr” av palestinsk fotballag i oktober 2016.

Tyskerne innså i april 2017 at de ikke kunne samarbeide med en palestinsk fotball-leder som støtter drap og terror mot israelere

MIFF klaget en palestinsk fotball-leder som støtter terror og oppmuntrer til vold inn til FIFA i april 2017.

 

FORDYPNING

Det palestinske fotballforbundet hyller terrorister og hindrer fredsarbeid. Samtidig bruker de FIFA til å legge økt internasjonalt press på Israel. I 2015 omtalte MIFF en rapport som så nærmere på dette. Her gjengir vi hovedpunktene.

 

1: PA bruker idrett til å hylle terrorister

PA bruker idretten til å lære sine barn at terror mot sivile er heroisk ”motstandskamp”. En rekke idrettsarrangementer er blitt navngitt etter terrorister og mordere, blant annet de som var skyldige i de mest dødbringende terrorhandlingene som har blitt utført mot Israel i statens historie. Dette fenomenet ble svært utbredt i løpet av den andre intifadaen, fra 2000-2005, men fortsetter også i dag. I 2014 ble for eksempel en fotballturnering i regi av det palestinske utdanningsdepartementet oppkalt etter ”martyren” Abu Sukkar. I 1975 fylte han et kjøleskap med eksplosiver, og da han detonerte bomben i Jerusalem drepte han 15 og såret 60 mennesker. Så langt i 2015 har PMW dokumentert at minst 10 idrettskonkurranser som har vært finansiert av PA eller Fatah har vært navngitt etter terrorister. I januar arrangerte for eksempel Fatah en ”idrettsfestival” under navnet ”Martyren Raed Al-Karmi og martyren Dalal Mughrabis turnering”. Al-Karmi var ansvarlig for drapene på 9 israelere. Mughrabi hadde hovedansvaret for den mest dødbringende terroraksjonen i Israels historie, der 37 sivile ble drept – 12 av dem barn.

 

2: PA saboterer muligheten for å bruke idrett som en brobygger for fred

PA bruker idretten til å formidle at fredsskapende arbeid mellom israelere og palestinere er kriminelt. Et eksempel er at PA fordømmer arbeidet som gjøres av Shimon Peres’ organisasjon Peres Center for Peace, med vennskapskamper i fotball årlig. PA truer med reaksjoner mot dem som deltar i disse fotballkampene. Jibril Rajoub kalte fotballarrangementet ”en forbrytelse mot menneskeheten” fordi det bidrar til å normalisere forholdet til Israel.

Rajoub har sagt slikt tidligere også. I 2013 truet han med å kaste ut fra det palestinske fotballaget alle som deltok i idrettsaktiviteter sammen med israelere.

– Jeg vil ikke tillate eller akseptere noen felles idrettskamp mellom arabere og Israel, sa han på PA TV 1. juli 2013.

– Begrepet normalisering [av relasjonen med Israel] finnes ikke i det palestinske idrettsleksikonet, sa han 18. mai 2012 i PAs offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida.

 

3: Det palestinske fotballforbundets leder Jibril Rajoub er dømt terrorist og promoterer terrorisme

Rajoub er som nevnt leder for både fotballforbundet og den olympiske komité hos palestinerne. Han er også nestleder for Fatahs sentralkomité. Som vi har sett ovenfor, har han som fast praksis å stanse alle initiativer til idrettssamarbeid med israelere. Men ikke nok med det – han driver også med notorisk hyllest av terrorister og terrorhandlinger. Et eksempel er at han ifølge Al-Hayat Al-Jadida 1. oktober 2013 hyllet ”de ærverdige gjerningene til helten og martyren Dalal Mughrabi”, gjerninger som tok 37 sivile israelske liv.

Rajoub roser ikke bare andre som utfører terror. Han har selv praktisert som terrorist. Han har vært dømt til livstidsfengsel i Israel for å ha kastet en granat, og han sonet 15 år før han ble løslatt.

Rajoub fortsetter å oppfordre til drap og ”slakting” av israelere.

– Hvem stanser deg fra å slakte en bosetning? uttalte han på den Fatah-styrte kanalen Awdah TV 13. august 2014.

1. april 2013 sa han til den libanesiske kanalen Al-Mayadeen TV:

– Hør. Vi har ikke en atombombe enda, men jeg sverger på at dersom vi hadde en atombombe, ville vi ha brukt den denne morgenen.

Han har også kommet med en lang rekke antisemittiske og hatefulle utsagn mot jøder.

 

4: PA hyller terroristene som utførte terrorangrepet under OL i Mȕnchen i 1972

11 israelske idrettsutøver ble drept i terrorangrepet. De fem mennene som planla og organiserte massakren hylles til stadighet i palestinsk idrettssammenheng.

1. august 2010 ble Amin Al-Hindi beskrevet i Al-Hayat Al-Jadida som ”en av stjernene som glitret i et av de mest stormfulle øyeblikkene på internasjonalt nivå – operasjonen som ble utført på stadion i Mȕnchen, Tyskland, i 1972”.

I den samme avisen 4. juli 2010 sa Mahmoud Abbas om Abu Daoud: ”Han var i fronten av enhver slagmark. For en vidunderlig bror, kampfelle, tøff og sta, utholdende kriger.”

Nylig valgte Abbas og Fatah å hedre Abu Yusuf Al-Najjar. Ifølge Al-Hayat Al-Jadida 20. april i år erklærte Fatahs sentralkomité ”sin lojalitet til deres sti, og at de vil fortsette kampen langs den samme stien”.

Fatah skrev på sin offisielle Facebook-profil 17. februar i år: ”Ali Hassan Salameh, martyrlederen, den røde prinsen. Æren i hans navn er nok.”

PA har navngitt tre skoler etter Salah Khalaf ifølge Al-Hayat Al-Jadida 8. juli 2009.

 

Hele den 31 sider lange rapporten, med en lang rekke dokumenterte eksempler, kan du lese her.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart