Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Mange av dem som sier de arbeider for menneskerettigheter er involvert i ren anti-israelsk propaganda

Forsker Shaun Sacks i NGO Monitor forklarte på MIFF Forum hvordan norske bistandspenger misbrukes mot Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)
Forsker Shaun Sacks i NGO Monitor forklarte på MIFF Forum hvordan bistand brukes mot Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)
Shaun Sacks i NGO Monitor avslører hvordan bistandspenger misbrukes.

Shaun Sacks jobber som forsker i NGO Monitor, en israelsk organisasjon som analyserer aktivitetene til ikke-statlige organisasjoner som påstår at de fremmer menneskerettigheter og humanitære formål. Lørdag 13. oktober var han foredragsholder på MIFF Forum. Der fortalte han om arbeidet deres.

– Vi gjennomgår organisasjoner som er involvert i den israelsk-palestinske konflikten. Vi ser på hvordan de er finansiert, hva deres aktiviteter er og i mange tilfeller også hvem som styrer organisasjonen, sa Sacks og fortsatte:

– Mange organisasjoner som sier de jobber for menneskerettigheter er involvert i ren anti-israelsk propaganda. De har gått fra å være menneskerettighetsorganisasjoner til å bli anti-israelske organisasjoner og organisasjoner som støtter BDS-bevegelsen [boikott av Israel], la han til.

NGO Monitor gjør informasjonen de graver frem tilgjengelig for beslutningstakere, journalister og alle andre som er interessert.

– Målet er at dem som står bak finansieringen blir holdt ansvarlig.

Det finnes i dag en rekke ikke-statlige organisasjoner som opererer i Israel og i de palestinske selvstyreområdene. Selv om det ikke er statlige organisasjoner, så finansieres de i stor grad av stater, spesielt europeiske. Også Norge gir store pengesummer til slike organisasjoner.

– Slike ikke-statlige organisasjoner er blitt «big business». Noen av de rikeste personene i de palestinske selvstyreområdene er dem som leder ikke-statlige organisasjoner, forklarer forskeren.

Arbeidet til NGO Monitor har avslørt at stadig færre av organisasjonene som jobber med den israelske-palestinske konflikten jobber for fred.

– Det er færre og færre organisasjoner som får penger til fredsinitiativ. Norsk bistand og annen bistand går i mindre og mindre grad til organisasjoner som ser på israelerne og palestinerne som likeverdige og som arbeider for fred, forklarer Sacks.

Fredag 12. oktober besøkte han det norske Utenriksdepartementet.

– Først og fremst var det veldig bra at de ville møte oss og at de begynner å ta imot argumenter fra et bredt spekter av det israelske samfunnet. Vi vet at Utenriksdepartementet har mottatt vår dokumentasjon. Vi vet også at de ikke alltid er fornøyd med våre analyser, men vi er i glad for at er villige til å gå i en dialog og at vi kan diskutere bistand som ikke nødvendigvis er i de beste interesser, sier han om møtet.

Sacks hadde to foredrag under MIFF Forum 2018. Her kan du se hans foredrag om organisasjonene som Norge finansierer og deres politiske kamp mot Israel og tilknytning til terror:

Her kan du se foredraget om hvordan norske bistandsmidler misbrukes til juridisk krigføring mot Israel:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart