Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Etter fem år i Israel debuterer norsk-israelske Célia med sin første EP

Norsk-israelsk Célia Rubin har studert musikk i Israel i fem år. Det har resultert i hennes første debut-EP. (Foto: Presse)
Norsk-israelsk Célia Rubin har studert musikk i Israel i fem år. Det har resultert i hennes første debut-EP. (Foto: Presse)
25 år gamle Célia Rubin studerte musikk på Academy of Music i Tel Aviv.

18. desember slapp den norsk-israelske sangeren Célia Rubin sin debut-EP «Illusion», som inneholder sangene «Illusion», «The Situation» og «Detonate». Musikken er pop med inspirasjon fra EDM, soul, RNB og trap.

– Jeg har sunget siden jeg kunne snakke og skrevet tekster siden jeg kunne skrive. Musikk har alltid vært en del av livet mitt, sier Célia Rubin til MIFF.

25-åringen har de siste fem årene studert musikk på Academy of Music i Tel Aviv, hvor hun har tatt en bachelorgrad i musikk. Den nye EPen ble spilt inn i studio i Tel Aviv før hun reiste hjem til Norge igjen etter endt studietid.

– De fem årene i Israel gjorde mye med meg. Det var utrolig mye passion og kjærlighet i Israel. Jeg opplevde en helt annen omfavnelse enn jeg har gjort tidligere. Jeg følte at jeg ble akseptert som den jeg var. Det ga meg mye frihet til å virkelig akseptere alle sidene ved meg selv, forteller Rubin.

Célia og hennes lillesøster skal være de eneste i verden som er født med denne genkombinasjonen: Kvensk-samisk-jødisk. Faren Janki er jødisk israeler og flyttet til Norge da han møtte sin kvensk-samiske kone Tone, som siden konverterte til jødedommen.

– Bakgrunnen min er naturligvis med på å påvirke musikken min. Både det jødiske, israelske og norske har påvirket og inspirert meg, sier 25-åringen.

Da hun var 19 år gammel deltok hun i TV-programmet Idol på TV2. Der røk hun ut i siste runde før de TV-sendte finalene fra Oslo spektrum.

– Da jeg var med i Idol var jeg ikke forberedt i det hele tatt. Etter Idol bestemte jeg meg for at dette er det jeg vil drive med. Da forstod jeg at musikk er veien for meg. Det skal bli min karriere, forteller hun.

Det var etter Idol at hun bestemte seg for å flytte til Israel og satse for fullt på musikken. I løpet av de fem årene i Israel kom hun tett på konflikten.

– Jeg bodde i både Ashkelon og Tel Aviv og fikk oppleve konflikten på nært hold. Det var både rakettangrep og terrorangrep som skjedde i nærheten.

Musikken hennes er tilgjengelig på blant annet Spotify og YouTube:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart