Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Redd Barna og Norges Handikapforbund skal marsjere i støtte til voldelige angrep mot Israel

Det israelske forsvaret er forberedt på nye og voldelige protester langs Gaza-grensen tirsdag. (Foto: IDF Spokesperson)
Siden 30. mars 2018 har det pågått demonstrasjoner og voldelige opptøyer langs grensen mot Israel. (Foto: IDF)
Et større antall mindreårige er blitt drept eller handikappet for livet i «Great Return March». Det hindrer ikke Redd Barna og Norges Handikapforbund å bli med på feiringen av ettårsdagen.

30. mars skal en rekke anti-israelske organisasjoner arrangere «støttemarkering for Palestina» i Oslo. Det starter på Eidsvoll plass, før demonstrantene skal gå «i samlet flokk til den israelske ambassaden».

Hvorfor 30. mars? Fordi det er ettårsdagen for «Great Return March» på Gaza-stripen.

Det er ikke uventet at hovedarrangørene Norsk Folkehjelp, Fagforbundet, Fellesutvalget for Palestina, BDS Norge, KFUK-KFUM Global, Palestinakomiteen og Ship to Gaza vil hedre og vise sin støtte til det som det siste året har vært en av de viktigste taktikkene til den islamistiske terrororganisasjonen Hamas. Det er kanskje mer overraskende at Redd Barna og Norges Handikapforbund står som «tilsluttede organisasjoner» på nettsiden til Palestinakomiteen.

Historieprofessor Issam Adwan er en av lederne for provokatørene i «Great Return March». Han er tilknyttet Hamas og veldig tydelig på at Israel skal utslettes.

Den samme agendaen har også de norske støttespillerne. «De palestinske flyktningenes rett til retur må respekteres,» er en av parolene under markeringen i Oslo. Dersom Israel skulle bli presset til å gå med på dette kravet, vil verdens eneste jødiske stat bli erstattet av arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58.

I klart brudd med barnekonvensjonen har Hamas systematisk misbrukt mindreårige under «Great Return March». Tenåringsgutter, noen ganger barn helt ned i 8-årsalderen, blir sendt mot det israelske grensegjerdet, og har også i noen tilfeller lykkes med å ta seg inn på israelsk side. I en rekke av konfrontasjonene har palestinerne brukt brannbomber, eksplosiver og andre våpen. For å drive angriperne tilbake og avskrekke har israelske styrker i flere tilfeller åpnet ild. Tallene for drepte og skadde, og opplysninger om skadetyper fra palestinske kilder, viser at soldatene i hovedsak har forsøkt å skyte mot angripernes ben, men dette har gjort mange av dem handikappede for livet. Hvordan kan støttespillerne til Redd Barna og Norges Handikapforbund akseptere at deres organisasjoner, med så ellers gode formål, blir misbrukt i en politisk demonisering av verdens eneste jødiske stat på bekostning av liv og helse til palestinske barn? På israelsk side har ildspåsettelsen til provokatørene gjort enorme ødeleggelser.

Unge Venstre og Studentenes og Akademikerenes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) er også blant tilsluttede organisasjoner. I 2017 påpekte MIFF at SAIH lurer studenter til å gi sin støtte til politisk kamp mot Israel. Deres deltakelse i heiagjengen for «Great Return March» bekrefter nok en gang at dette var riktig.

Tenk om de norske støttespillerne til Hamas-taktikken «Great Return March» var like klarsynte som Mahmoud al-Habbash, seniorrådgiver for PA-president Mahmoud Abbas i religiøse og islamske saker. «Hamas sender folk i døden for å få gode avisoverskrifter,» sier han. (Al-Habbash er for øvrig på ingen måte noen moderat stemme!)

Tenk om de norske støttespillerne til Hamas-taktikken «Great Return March» var like klarsynte som Salman al-Harfi, den palestinske ambassadøren i Frankrike. «Iran gir full økonomisk støtte og oppmuntrer Hamas-demonstrasjonene,» sier han.

«Vi krever at den norske regjeringen legger press på Israel slik at blokaden heves,» er en annen parole under demonstrasjonen 30. mars.

Hver måned blir varer fra om lag ti tusen lastebiler overført fra Israel til Gaza, ifølge FN-organet OCHA. Det er ikke snakk om blokade, men restriksjoner på noen få varer som kan misbrukes militært. I 2017 ble 10 prosent av varene til Gaza klassifisert som humanitære, 90 prosent kommersielle. Dersom nøden på kyststripen hadde vært så stor som noen vil ha den til, ville nok denne prosentfordelingen vært annerledes.

Israel opprettholder en effektiv sjøblokade av Gaza, og det er for å hindre at de islamistiske terrorgruppene der fritt kan innføre våpen. Da Palmer-komitéen undersøkte saken for FNs generalsekretær i 2011, fant de at Israels sjøblokade er lovlig etter folkeretten. «Det er åpenbart at Israel hadde et militært mål. (…) Det var for å hindre våpen, ammunisjon, militære leveranser og mennesker fra å ta seg inn i Gaza og for å stoppe Hamas-folk fra å seile ut av Gaza med skip fylt med eksplosiver. Israels restriksjoner og sjøblokade er ikke en straff av en hel gruppe for det enkeltindivider har gjort. Det er et lovlig og fornuftig sikkerhetstiltak.»


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart