Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Er dette fredelige demonstranter, NRK?

Det israelske forsvaret er forberedt på nye og voldelige protester langs Gaza-grensen tirsdag. (Foto: IDF Spokesperson)
Siden 30. mars 2018 har det pågått demonstrasjoner og voldelige opptøyer langs grensen mot Israel. (Foto: IDF)
Hva gjør bomber og molotov-cocktails i en fredelig demonstrasjon?

I en artikkel publisert på NRK.no 31. mai skriver NRK-journalist Erlend Kinn om situasjonen på Gazastripen. Der omtaler han de siste ukers bråk langs Gaza-grensen, hvor tusenvis av mennesker har deltatt i protestene.

«Hver fredag møter palestinere opp for å demonstrere fredelig [MIFFs utheving] ved grensa mot Israel. De brenner dekk for å ikke bli et lett mål for militære skarpskyttere. Det har vært en rekke mer voldelig intifadaer de siste ti årene. De siste to månedene er 100 palestinere drept på grensa mellom Gazastripen og Israel», skriver Kinn i artikkelen sin.

Har NRK og journalisten sett bildene og videoene fra Gaza-grensen de siste ukene? Det er alt annet enn fredelige demonstrasjoner vi har vært vitne til. Hvem tar med seg steinslynger, molotov-cocktails, bomber og til og med skytevåpen til en fredelig demonstrasjon? Bildene taler for seg selv.

«De fredelige» demonstrantene har også sendt drager med brennbart materiale over grensen, for å sette fyr på israelske jordbruksområder. Store avlinger er ødelagt av brann og det er gjort skader for millioner av kroner.

«Fredelige demonstranter» forsøker å rive vekk piggtråden som skal beskytte den israelske grensen mot inntrengere.

De siste ukers opptøyer har vært alt annet enn fredelige. Det vi har vært vitne til er et organisert opprør fra terrorgruppen Hamas. Målet deres har vært å rive ned den israelske grensen for å kunne storme inn i Israel med terrorister. Hamas-leder Yahya Sinwar sier de ønsker å rive grensegjerdet, slik at de kan strømme inn i Israel og «rive ut hjertet på israelerne».

Issam Adwan, en av lederne for de «fredelige demonstrantene», sier målet deres er å få Israel til å forsvinne. Med andre ord ikke så veldig fredelig.

«Fredelige demonstranter» kaster stein og bruker steinslynge mot israelske soldater som beskytter den israelske grensen.

Det bør kanskje blinke noen varsellamper i NRK-redaksjonen når Hamas selv sier at nesten alle de drepte var medlemmer av deres organisasjon. Hamas, som har utallige israelske liv på samvittigheten, ønsker å utslette Israel.

– Dette beviser det faktum som mange har prøvd å ignorere: Det er Hamas som står bak disse opptøyene og at forsøket på å kalle dette for «fredelige demonstrasjoner» ikke kunne vært lenger unna sannheten, sa Jonathan Conricus, talsmann for IDF, da det ble kjent at de fleste av de drepte var Hamas-medlemmer.

Men det er ikke bare NRK som ignorerer det faktum. Også Rødt-politiker Mads Gilbert ignorer fakta og omtaler demonstrantene som fredelige. Det er ikke den eneste påstanden han tar feil på, viser MIFFs faktasjekk.

«Fredelige demonstranter » skyter på israelske soldater med det som nærmest er en katapult.
«Fredelige demonstranter» skyter på israelske soldater med det som nærmest er en katapult.

Man kan spørre seg selv. Hvorfor skyte fredelige demonstranter? Det israelske forsvaret sier de kun skyter mot dem som setter israelske liv i fare, som forsøker å ødelegge grensegjerdet eller som forsøker å infiltrere Israel. Alle de drepte var voldelige, sier forsvaret. Kanskje det høye antallet drepte sier noe om hvor voldelige de «fredelige demonstrantene» er?

Israelske soldater har ikke noe annet valg enn å skyte dem som går amok ved grensegjerdet, skriver Alex Fishman i en analyse av situasjonen.

Se denne videoen og døm selv. Er dette fredelige demonstrasjoner?

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart