Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Her ble boikott av israelske bosetninger begravd

Fredrikstad. (Foto: Michael Katz, flickr)
Fredrikstad. (Foto: Michael Katz, flickr)
Bystyret i Fredrikstad avviste boikott av israelske bosetninger med stort flertall.

Før valget i 2017 konkurrerte partier på den norske venstresiden om stemmene til jødehaterne og dem som tror på løgnbildene av Israel. Høsten 2016 var Trondheim først ute med å gjøre et diskriminerende vedtak om boikott. Tromsø fulgte kort tid etter, men boikottforslag ble også avvist i en rekke norske byer (for eksempel Bodø, Moss, Kristiansand og Bergen).

Nå nærmer det seg valgkamp igjen, og for noen er det viktig del av valgkampen å markere hvem som er mest aggressiv mot verdens eneste jødiske stat.

Senest i februar ble SV i Ulvik kommune i Hordaland stående helt alene i ønsket om boikott av israelske bosetninger. Det skremte ikke SV i Fredrikstad fra å foreslå det samme for bystyret. Før behandlingen 21. mars skrev MIFF en artikkel om hvorfor forslaget burde avvises. Lenke til artikkelen ble sendt til alle gruppelederne i bystyret.

Heldigvis kjøpte alle partiene utenom SV og Bymiljølista MIFFs argumenter helt eller delvis. Dermed fikk forslaget fra SV kun to stemmer – partiets ene representant fikk støtte fra Bymiljølistas ene representant. De andre 50 medlemmene stemte imot. Mer tydelig begravelse av boikott av israelske bosetninger kan man neppe få.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart