Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Ingen norske Palestina-venner kjenner en palestinsk leder som støtter to stater for to folk

Til tross for alt man med rette og urette kan kritisere Israel for å ha påført palestinerne, ligger de i rangering av levekår (Human Development Index) og lykkerangering på nivå med sine arabiske brødre i nabolaget.
Hva er det største hinderet for fred mellom israelere og palestinere?

I 1947 anbefalte et flertall i FNs generalforsamling at landområdet mellom Middelhavet og Jordan-elven deles i en jødisk og en arabisk stat. En slik deling har fortsatt betydelig internasjonal støtte, og det er den offisielle norske politikken: Målet er «Israel og Palestina», som «lever side om side i fred».

Sponset med dine skattepenger reiser hundrevis av nordmenn hvert år på besøk til palestinerne. Store norske organisasjoner mottar over hundre millioner kroner årlig som skal gå til bistand for palestinerne, og det offisielle målet med bistanden er en «fredsløsning med to stater».

Fra november 2016 har Med Israel for fred (MIFF) henvendt oss til disse palestinernes venner i Norge. Spørsmålet har vært ganske enkelt: Er det noen av dere som kan gi oss navn på palestinske politikere, samfunnsledere, journalister, partier etc. som offentlig har tatt til orde med anerkjennelse av Israel som et nasjonalt hjemland for det jødiske folk?

Tusenvis av nordmenn reiser jevnlig til Gaza eller Vestbredden, og kjenner det palestinske samfunnet bedre enn oss i MIFF. Tusenvis av nordmenn kan etterlyse eksempler fra palestinere de kjenner gjennom sosiale medier.

I løpet av de 30 månedene som har gått har tusenvis av norske Palestina-venner sett denne utfordringen på MIFFs nettside og i MIFFs sosiale medier. Det har ikke kommet et eneste forslag til navn. Konklusjonen er klar: Ingen norske Palestina-venner kjenner en palestinsk leder som støtter to stater for to folk.

PS! En god del av den pro-palestinske bevegelsen i Norge støtter helt åpent en politikk der verdens eneste jødiske stat blir borte. De heier fram arabisk stat nummer 22 og muslimsk stat nummer 57, men staten Israel skal presses til å åpne grensene for millioner av palestinere slik at statens jødiske karakter blir utslettet. Dessverre blir norsk bistand til palestinerne kanalisert også gjennom slike organisasjoner.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart