Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Irans utenriksminister bør få noen tøffe spørsmål av Jern-Erna

Erna Solberg og Javad Zarif. (Foto: Stortinget og Bundesministerium für Europa, flickr)
Javad Zarif kommer til Oslo.

Irans utenriksminister Javad Zarif besøker Oslo torsdag 22. august. Han skal møte statsminister Erna Solberg, utenriksminister Ine Eriksen Søreide, næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og ledelsen for Stortingets utenriks- og forsvarskomité, ifølge en pressemelding fra statsministerens kontor.

Senest 22. juli skrev Irans øverste leder ayatollah Khamenei på Twitter: «Seieren til det palestinske folk og ­retur av dette hellige land [Israel] til Islams verden er ikke noe fremmed og uoppnåelig. For førti år siden var det ingen som kunne tro at det ville bli et religiøst styre i Iran og at den israelske ambassaden i Tehran skulle bli Palestinas ambassade.»

I den samme twitter-tråden roste Khamenei den palestinske terrorbevegelsen Hamas. I et møte med med Hamas-ledere i sommer, skal Iran ha varslet at de vil øke den månedlige støtten til Hamas til ca 270 millioner kroner, ifølge det arabiske kilder opplyser til Kanal 12 i Israel. Dette skal være en økning av tidligere støtte med opp mot 500 prosent.

Norske ledere må på det sterkeste fordømme Irans trusler om å ødelegge verdens eneste jødiske stat og Irans støtte til palestinske terrororganisasjoner.

Men det er ikke bare for Israels skyld norske ledere må konfrontere Iran.

Solberg og Søreide Eriksen bør for eksempel spørre om situasjonen for baha’iene i Iran. Denne religiøse minoriteten blir aggressivt forfulgt og diskriminert i Iran. Det blir også andre minoriteter.

Ayatollahene og deres islamske revolusjonsgarde deltar aktivt i krigene i Syria og Jemen, og gjennom shia-militser og andre allierte grupper er de en destabiliserende faktor i en rekke andre land i regionen. I mai, da jeg var på årsmøtet til MIFFs svenske søsterforening, kjørte jeg med en taxisjåfør fra Afghanistan. Han uttrykte håp om at Irans regime skulle bli styrtet, på grunn av deres destruktive påvirkning på hjemlandet hans.

Hvis ikke Norge er med på å stanse Irans aggresjon, vil også vårt land i framtiden kunne bli truet av Irans raketter. I kamp for å vinne jorden inn under «Islams verden» har ikke Iran bare et atomprogram, men også program for ballistiske raketter.

Før møtet med Zarif bør Norges ledere sette seg grundig inn i argumentene imot atomavtalen med Iran.

Til slutt må Norge tenke på sine egne interesser her og nå. Irans anslag mot internasjonal skipsfart i sommer er noe som allerede truer norske skip, og som Norge må ta skarp avstand fra i møtene med Zarif.

Vil noen gå inn rollen som Jern-Erna?

Se direktesending om saken på YouTube.

Se direktesendingen om saken på Facebook.

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/358447905078269/

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart