Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Antirasistisk Senter snur saken helt på hodet

MIFFs første styreleder Jan Benjamin Rødner. (Foto: Bjarte Bjellås)
Jan Benjamin Rødner, styremedlem i Med Israel for fred. (Foto: Bjarte Bjellås)
Redaktør i Antirasistisk Senter anklager MIFF or å politisere Norway Cup og «ha sterke politiske drivere i ryggen».

Hvorfor er hele Israel druknet i Palestina-flagget på Norway Cup? spurte MIFF torsdag 25. juli.

To dager etter at MIFF satte fokus på saken, og samme dag som Norway Cup åpnet, fikk eierne av partyteltet med propagandaflagget pålegg om å sette teip over kartene. Det nektet de å gjøre. Derfor ble teipingen utført av Norway Cups ledelse. Det var tredje år på rad at opplysninger fra MIFF stanset politisk misbruk av Norway Cup.

Etter at teipen som var festet over kartene kom av (uvisst om det var pga været eller bevisst fjerning), valgte arrangørene av Norway Cup å fjerne teltet og erstatte det med et annet. MIFF ga det inn med teskje til Klassekampen 31. juli: Palestinerne kan fritt vise sitt flagg på Norway Cup, det er når deres norske venner legger det palestinske flagget rundt kartlinjene til et annet land at det blir en uakseptabel politisk markering.

Dette var det likevel tungt for Linn Herland Landro, redaktør i Antirasistisk Senter, å forstå. 1. august publiserte hun en artikkel hvor hun kritiserer MIFF, «en ekstern organisasjon som har sterke politiske drivere i ryggen», for å politisere Norway Cup. MIFFs påpekning av propaganda-partyteltet kaller hun «årets klagesang». Når Norway Cup har grepet inn for å stanse politiske markeringer, hevder Antirasistisk Senter at ledelsen for barneturneringen har «grepet inn med politisk pregede virkemidler». Det hele blir snudd på hodet.

MIFFs protest til Antirasistisk Senter
MIFFs advokat Jan Benjamin Rødner sendte 5. august en protest mot artikkelen til ledelsen i Antirasistisk Senter. Først oppsummerer Rødner hvordan MIFFs arbeid tre år på rad har hindret pro-palestinsk side fra å politisere Norway Cup. Deretter skriver Rødner:

«I 2019 har de politiske propagandistene forsøkt å lure inn budskapet om at Israel skal utslettes ved at de har satt på et kart over flagget og med teksten Palestina.  Kartet er gjort ved at Israel innenfor de grønne linjene er markert i mørke-grått mens Judea, Samaria og Gaza er i lysegrått.  Det fremkommer ikke noe sted at Israel befinner seg i dette området.  Til dette er følgende å si:

1.  Det er helt unødvendig og utenom normalen at det i tillegg til flagget også settes på et kart. Meg bekjent er det bare palestina-araberne som har gjort noe slikt,- ingen har hevdet noe annet.  Allerede der ligger det en klar politisering av deltagelsen i Norway Cup.

2.  Når man først har et kart er det påfallende (for å si det veldig forsiktig) at det er brukt to gråtoner.  Det får det hele til å se ut som om det er det samme landet og at navnet på dette landet er Palestina.  Det kunne vært brukt to forskjellige farver.

3.  Når man bruker to forskjellige farger, eller gråtoner som her, er det en velkjent visuell effekt at det mørkeste feltet står ut og er det som blir fremhevet,- altså det man ønsker å sette navn på.  Det er sikkert også meningen med dette kartet. Det de faktisk gjør med denne visuelle effekten, er å betegne Israel innenfor de grønne linjene som Palestina.  Altså at det de ønsker å vise kart over er Israel innenfor de grønne linjene og ikke Judea, Samaria og Gaza.  Jeg minner om at da PLO ble stiftet i 1964 stod det klart i deres nasjonalcharter at de ikke skulle arbeide for frigjøring av Judea, Samaria og Gaza som den gangen var okkupert av Jordan og Egypt, men kun frigjøring av Israel innenfor de grønne linjene.  Dette kartet stemmer 100% over ens med denne politikken og dette formålet. Dersom man har kunnskap nok og er villig til å se signalene.

4.  MIFF har aldri tatt til orde for at palestina-arabiske lag skulle utelukkes fra Norway Cup eller at de ikke skulle få lov å markere sitt nærvær på samme måte som alle andre.

5.  Det MIFF har gjort, og kommer til å fortsette å gjøre, er å protestere mot at palestina-arabisk barn og ungdom blir misbrukt til å drive rå politisk propaganda som til syvende og sist dreier seg om at Israel skal bort fra kartet.  Det er derfor uhørt at Antirasistisk Senter forsøker å hevde at det er MIFF som politiserer Norway Cup.  Tvert imot er det disse palestina-arabiske lagene og deres støttespillere i Norge som igjen og igjen forsøker å politisere Norway Cup mens MIFF bare forsøker å holde ungdommen unna å bli misbrukt politisk.

6. Det hører med i dette bildet at det sendes forholdsmessig veldig mange palestinske lag til turneringen. Dette er velberegnet propaganda i seg selv. Det burde ikke forbause for formannen i det palestinske fotballforbundet, Jibril Rajoub, promoterer og glorifiserer terror, han oppfordrer til hat, vold og rasisme mot israelere, og han forhindrer at fotball blir brukt til å bygge broer for fred. I fjor oppfordret Rajoub arabiske og muslimske fotballfans over hele verden til å brenne Messi-drakter, hvis han spilte i en planlagt treningskamp mellom Argentina og Israel i Jerusalem. Kampen mellom de to landene ble avlyst på grunn av trusler mot de argentinske spillerne og deres familier. Dette forteller noe om hvem det er som driver politisering.»

Rødner krevde at Linn Herland Landros artikkel blir fjernet og at Antirasistisk Senter beklager dette helt urimelige angrepet på MIFF og «gjerne støtter MIFFs forsvar for å holde Norway Cup fri for de voksnes politikk», konkluderte Rødner.

Antirasistisk Senters svar
Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk Senter, svarte følgende:

«Jeg er ikke i tvil om at det finnes bekymringer vi deler, men i dette tilfellet er vi nok ikke enige. Jeg kan ikke se at det er fremmet noen «grove» beskyldninger mot MIFF av en type som skulle kreve en beklagelse. Det er snakk om en uenighet, og det bør det være mulig å leve med.
Jeg deler heller ikke MIFFs tolkning av teltet/flagget, og jeg har vondt for å se nødvendigheten eller riktigheten av en så hard tilnærming som at et jentelag (ungdommer/barn) måtte oppleve å få teltet revet.
Nå er ikke alle på Senteret alltid enige i alt – slik er det jo sjelden – men på min side lander jeg her.
Antirasistisk Senter pleier ikke å engasjere seg i debatten om Israel og Palestina, da dette er utenfor vårt arbeidsområde. Dette var et unntak, siden dette skjedde i Norge. I utgangspunktet tenker vi ikke å gå lenger inn i denne debatten, så lenge vi ikke trekkes mer inn i den.»

Kommentar

Antirasistisk Senter lever på millioner av statsstøtte og offentlige midler. Det må være pinlig for dem å anklage en medlemsfinansiert organisasjon som MIFF – som ikke mottar et øre i statsstøtte eller offentlige midler – for å ha «sterke politiske drivere i ryggen».

– Det er ufattelig at Antirasistisk Senter slår opp en artikkel som til syvende og sist støtter propaganda fra destruktive krefter som ønsker å fjerne Israel fra kartet og jødene fra jordens overflate. Dette er misbruk av en ellers viktig organisasjon og av barn som kunne trengt til å bli forskånet for å bruke idretten til politisk propaganda, avslutter Jan Benjamin Rødner.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart