Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hva Mahmoud Abbas må få høre fra Erna Solberg

Statsminister Erna Solberg og PA-president Mahmoud Abbas møtte hverandre under toppmøtet i Den Afrikanske Union i februar 2019. (Foto: Facebook-siden til Mahmoud Abbas)
Denne uken er PA-president Mahmoud Abbas på besøk i Oslo.

Her er hele brevet som MIFF har sendt til statsminister Erna Solberg og utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide 17. september 2019.

Vi ser at dere denne uken skal motta president for de palestinske selvstyremyndigheter (PA) Mahmoud Abbas. Et av formålene er å diskutere «tiltak som kan styrke mulighetene for en forhandlet to-statsløsning», ifølge Utenriksdepartementet.

Det er godt kjent at Abbas gjennom mange år har nektet å forhandle med Israel. Helt tilbake til 1930-tallet har arabisk/palestinsk side avvist å dele landet med en jødisk stat. Senest 10. august i år talte Abbas om å «marsjere inn i Jerusalem med millioner av krigere».

Før deres samtaler med Abbas vil vi gjerne minne om fire hovedpunkter i MIFFs notat til Utenriksdepartementet 13. april 2018.

Norge må avvise palestinernes krav til såkalt «rett til å vende tilbake»
PA krever at alle etterkommere til 1948-flyktningene skal ha «rett til å vende tilbake» til sine tidligere eiendommer i det som i dag er Israel. Anslagene på hvor mange som skal ha denne «retten», varierer fra ca. 5 millioner opp til 11 millioner. Ingen av de andre flyktninggruppene fra tiårene etter andre verdenskrig har fått noen tilsvarende rett. Det hører med i bildet at flere jøder har flyktet fra arabiske land, de fleste til Israel, enn arabere fra Israel.

Norge må støtte Israel som et nasjonalt hjemland for jøder
Abbas sier «absolutt og kategorisk» nei til å godta Israel som en jødisk stat. Samtidig leder han selvstyremyndigheter som i gjeldende lov definerer seg selv som islamsk og arabisk, med «sharia som grunnlag for lovgivningen». Dette gjør at alt snakk om fred og tostatsløsning fra Abbas´ side er et spill for galleriet uten noe reelt innhold.

Norge må presse PA til å avvikle deres skalerte belønningssystem for dømte terrorister
Det jødiske folkets tilknytning til Israel generelt og Jerusalem spesielt blir jevnlig benektet av palestinske ledere, inkludert Abbas. Det er ikke bare historien som skal utviskes. Daglig utbetales belønninger på over tre millioner kroner til palestinere som er dømt for drap på jøder.

Norge må presse PA til å stanse indoktrinering til hat og hyllest av drap på sivile i skole og offisielle media
Konsekvensen av å feie dette under teppet de siste tiårene, er at grunnlaget for fredelig sameksistens mellom israelere og palestinere er blitt undergravd. For eksempel ble 17 år gamle Rina Shnerb fra Lod i Israel drept i et terrorangrep fredag 23. august 2019. Vi har hittil ikke registrert noen fordømmelser av drapet fra Abbas og palestinske selvstyremyndigheter.

I møter med Abbas må han få klar beskjed: «Det finnes 57 muslimske land hvorav 22 er arabiske. Det store hinderet for fred, er at du og de andre palestinske lederne ikke godtar at verdens eneste jødiske stat kan forbli jødisk. Dette kan Norge ikke godta.»

Med vennlig hilsen,

Bengt-Ove Nordgård, styreleder MIFF

Conrad Myrland, daglig leder MIFF


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart