Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Yama Wolasmal
Yama Wolasmal. (Skjermdump fra nrk.no)

NRKs nye Midtøsten-korrespondent: – Jeg skal ikke prøve å fylle skoene til Odd-Karsten Tveit

Yama Wolasmal blir NRKs nye Midtøsten-korrespondent til høsten.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Yama Wolasmal (38) er ansatt som ny korrespondent i Beirut, melder NRK torsdag 26. mars. Wolasmal har tidligere jobbet for Dagbladet og TV2, og fra november 2017 ble han fast programleder i NRK Dagsrevyen.

NRK skriver om Wolasmal:

«Han håper å bygge videre på NRKs stolte utenrikstradisjon.

– Legender som Odd-Karsten Tveit har satt lista skyhøyt, og jeg skal ikke engang prøve å fylle de skoene. Men jeg håper at min bakgrunn gir meg innpass hos folk og miljøer som ellers er skeptiske til å slippe inn utenforstående, sier han.»

Å ikke ha som mål å skulle fylle skoene til Odd-Karsten Tveit er et meget godt utgangspunkt. Tveit er et av de minst stolte kapitlene i NRKs «utenrikstradisjon».

NRK skriver også:

«Wolasmal har gjort seg noen tanker om hvordan han skal gå løs på utfordringen med jobben med å dekke den israelsk-palestinske konflikten.

– Det er som et minefelt hvor det minste feiltrinnet kan utløse eksplosive reaksjoner på begge sider av konflikten, forteller Wolasmal.»

Bare hold deg til Vær Varsom-plakaten og få fram de ulike partenes beste argumenter, så vil dette gå veldig bra Wolasmal! Hvis du skulle havne ned i grøfta sammen med forgjengere som Tveit og Sidsel Wold, skal vi si fra.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart