Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Yama Wolasmal
Yama Wolasmal. (Skjermdump fra nrk.no)

NRKs nye Midtøsten-korrespondent: – Jeg skal ikke prøve å fylle skoene til Odd-Karsten Tveit

Yama Wolasmal blir NRKs nye Midtøsten-korrespondent til høsten.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Yama Wolasmal (38) er ansatt som ny korrespondent i Beirut, melder NRK torsdag 26. mars. Wolasmal har tidligere jobbet for Dagbladet og TV2, og fra november 2017 ble han fast programleder i NRK Dagsrevyen.

NRK skriver om Wolasmal:

«Han håper å bygge videre på NRKs stolte utenrikstradisjon.

– Legender som Odd-Karsten Tveit har satt lista skyhøyt, og jeg skal ikke engang prøve å fylle de skoene. Men jeg håper at min bakgrunn gir meg innpass hos folk og miljøer som ellers er skeptiske til å slippe inn utenforstående, sier han.»

Å ikke ha som mål å skulle fylle skoene til Odd-Karsten Tveit er et meget godt utgangspunkt. Tveit er et av de minst stolte kapitlene i NRKs «utenrikstradisjon».

NRK skriver også:

«Wolasmal har gjort seg noen tanker om hvordan han skal gå løs på utfordringen med jobben med å dekke den israelsk-palestinske konflikten.

– Det er som et minefelt hvor det minste feiltrinnet kan utløse eksplosive reaksjoner på begge sider av konflikten, forteller Wolasmal.»

Bare hold deg til Vær Varsom-plakaten og få fram de ulike partenes beste argumenter, så vil dette gå veldig bra Wolasmal! Hvis du skulle havne ned i grøfta sammen med forgjengere som Tveit og Sidsel Wold, skal vi si fra.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart