Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kravet om å ta livsgrunnlaget fra seks millioner jøder mobiliserer nest mest i det digitale 1. mai-toget

Skjermdump fra oslo.1mai2020.no.
I det digitale 1. mai-toget til LO i Oslo har «boikott Israel»-parolen foreløpig samlet nest flest deltakere.

På grunn av koronapandemien blir det ikke avholdt noe tradisjonelt tog i hovedstaden 1. mai. Men LO i Oslo har likevel sørget for å holde ved like en av sine faste tradisjoner – å demonisere verdens eneste jødiske stat. «Anerkjenn Palestina, boikott Israel», er en av de offisielle parolene som deltakerne samler seg under digitalt. En sjekk av nettsiden oslo.1mai2020.no kl. 10.15 fredag 1. mai viser at 141 deltakere har stilt seg bak parolen «Fellesskapsløsninger, ikke markedsliberalisme». 134 deltakere har stilt seg bak parolen «Anerkjenn Palestina, boikott Israel».

Det er tydeligvis populært blant LO-folk i Oslo å ville frata seks millioner jøder deres livsgrunnlag. Ingen av de andre totalt 15 parolene med politisk budskap samler mer enn maksimalt 86 deltakere.

Hvilke signaler sender dette? MIFF har svart på det før, men det er verdt å gjenta:

Norske muslimer får bekreftet fra det norske storsamfunnet hva alt for mange av dem er blitt oppflasket på: Israel er ondskapens stat. Av og til får de det servert i rene ord fra norske politikere, men de ensidige boikottparolene som truer med å ta livsgrunnlaget fra over seks millioner jøder sender det samme budskap. LO i Oslo kunne valgt «Ta avstand fra Likud-partiets politikk» eller «Støtt venstreopposisjonen i Israel». Men nei, de valgte «boikott Israel». Boikott det fremste uttrykket for det jødiske folket, verdens eneste stat hvor jødenes oldtidsgamle språk er hovedspråk, verdens eneste stat som ligger hvor jødenes religiøse lengsel har vært sentrert i fire tusen år. Boikott nesten halvparten av verdens jødiske befolkning.

Budskapet blir også oppfattet blant norske jøder. De krymper seg i frykt og fortvilelse. De vet at skolebarna deres kommer til å lide, selvfølgelig fullstendig urettmessig, for fiendskapet som blir pumpet opp mot Israel. Det er som salt i såret at en rekke politiske ledere på venstresiden deltar i samme tog (enten det er digitalt eller fysisk). Mange av de norske jødene har slektninger og venner som allerede har flyttet fra et Norge som har veldig liten respekt for det jødiske folkets nasjonale selvråderett. De neste dagene vil det nok være nye jødiske ungdommer og familier som logger seg inn på nettet for å finne alternativt bosted i Israel eller andre land.

Israelerne tar signalet fra 1. mai-toget i Oslo. Alene bynavnet bringer fram dystre og blodige minner om en «prosess» som bar byens navn. De eldste husker tidligere tider da de ble boikottet i Europa og Oslo. Jødene i Israel forstår at det er dem boikotten retter seg mot, ikke den arabiske minoriteten. Israelerne har sett slike «prosesser» tidligere. De slutter aldri med boikott.

Palestinerne nyter parolene til LO. De store palestinske politiske bevegelsene kjemper for å opprette en arabisk og muslimsk stat, ikke på siden av Israel, men på bekostning av Israel. Parolene fra Oslo oppmuntrer både nasjonalister og islamister i sin diplomatiske og militære krigføring. Parolene fra Oslo driver palestinerne videre bort fra forhandlingsbordet.

Arabisk boikott av sionistiske institusjoner og jødiske forretninger begynte allerede før Israel ble opprettet som en moderne stat. Allerede fra 1922. Også i Europa vokste boikottbrølene mot jøder seg stadig sterkere utover i mellomkrigstiden. Det er en stor skam at LO i Oslo gir en plattform til de samme ropene snart hundre år senere.

Allerede fra 1948 ble boikott innført som en offisiell politikk fra medlemslandene i Den arabiske liga. Boikotten begynte altså 19 år før Israel erobret Vestbredden og Gaza-stripen i en lovlig forsvarskrig.

Palestinerne kunne fått sin egen stat for lenge siden dersom det palestinske lederskapet hadde akseptert å dele området mellom Middelhavet og Jordan-elven med en jødisk stat. Palestinerne kjemper for arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58 [«Palestina», eller palestinske selvstyremyndigheter er allerede nummer 22 og nummer 57], men de har avvist en jødisk stat på 1920-tallet, i 1937, i 1947, 2001, 2010, 2014 og 2020. Hvis ikke palestinerne aksepterer å leve side om side med en jødisk stat vil konflikten fortsette. Mange palestinere dyrker fortsatt drømmen om å få bort den eneste staten i verden som alltid gir en nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. 1. maitoget i Oslo gir dem bare vann på mølla.

LO burde ta lærdom fra Tyskland. Rikskansler Angela Merkels parti i Tyskland har erklært alle former for Israel-boikott antisemittisk. Også tysk sikkerhetstjeneste i Berlin plasserer Israel-boikott under antisemittisme. USAs spesialutsending sier all organisert Israel-boikott er jødehat.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart