Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norsk koronabistand gikk til terror-tilknyttede palestinske organisasjoner

FN samlet inn flere titalls millioner kroner til å bekjempe koronapandemien i de palestinske områdene. Mange av midlene gikk til organisasjoner med bånd til terrorisme. Så langt har kun tre personer dødd av korona i de palestinske områdene. Her viser helsepersonell ved Hugo Chaves-sykehuset utenfor Ramallah respekt til et av korona-ofrene. (Foto: PA)
Flere titalls millioner kroner gikk fra FN til organisasjoner med bånd til terrorisme.

Flere titalls millioner kroner med internasjonal bistand, som var ment å gjøre palestinerne beredt til å håndtere koronaviruset, har gått til organisasjoner med koblinger til terror, melder organisasjonen NGO Monitor. Innsamlingen ble koordinert av Verdens helseorganisasjon og FNs Sentrale humanitære samordningsenhet (OCHA).

Norge var et av landene som bidro med mest penger til innsamlingen, i tillegg til EU, Canada, Frankrike, Tyskland, Irland, Kuwait, Sverige, Spania og Storbritannia. Også flere internasjonale organisasjoner bidro med midler.

NGO Monitor har gjennomgått hvilke ikke-statlige organisasjoner som har fått penger og avdekket at flere organisasjoner har bånd til Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP), som er listet som en terrororganisasjon av Israel, EU, USA og Canada. Den siste tiden er flere medlemmer av PFLP pågrepet og tiltalt for drapet på den 17 år gamle israeleren Rina Schnerb.

Schnerb ble drept i et terrorangrep i august 2019. Det er ikke første gang organisasjoner med tilknytning til hennes drapsmenn får penger fra Norge.

Blant partnerorganisasjonene til OCHA som har bånd til PFLP finner vi Health Work Committees (HWC), Union of Health Work Committees (UHWC), Union of Agricultural Work Committees (UAWC), Union of Palestinian Women’s Committees (UPWC) og Palestinian Center for Human Rights (PCHR).

HWCs finans- og administrative direktør, Waleed Hanatsheh, har bidratt med penger til PFLP, som drepte 17 år gamle Schnerb. Hanatsheh er en av dem som er tiltalt for drapet på tenåringen. Det er også Samer Arbid, som er UACWs finansdirektør. UHWC blir av amerikanske USAID definert som «PFLPs helseorganisasjon». Likevel får de internasjonal bistand.

Gjennomgangen til NGO Monitor viser også at ikke alle bistandsmidlene har gått til «å svare på de umiddelbare humanitære konsekvensene av korona-pandemien», slik meningen var. Flere av aktivitetene som er blitt finansiert ser ikke i det hele tatt ut til å være livsviktige eller livreddende. Tvert imot har mye av midlene gått til ren anti-israelsk virksomhet, som har lite eller ingenting med den pågående pandemien å gjøre, ifølge NGO Monitor.

– Vår rapport gir et øyeblikksbilde av hvordan humanitær hjelp faktisk ser ut i en krisesituasjon, og hvilken brist det er i systemet. Der ser ut til at det viktigste for OCHA er målet om å om å samle inn penger til sine allierte organisasjoner og «fylle statistikken», ikke å sørge for kritisk humanitær hjelp, sier professor Gerald Steinberg, president i NGO Monitor.

President i NGO Monitor, Gerald Steinberg. (Foto: NGO Monitor)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart