Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hvilken norsk organisasjon samarbeider med palestinere som nekter å love at EU-midler ikke går til terrorgrupper?

Dagfinn Høybråten. (Foto: Kirkens Nødhjelp)
EU stiller strengere krav til bistandsmottakere.

EU har for første gang stanset overføringer til en palestinsk organisasjon fordi organisasjonen nekter å garantere at midlene ikke kommer i hendene på terrororganisasjoner. EU har en terrorliste som inkluderer flere palestinske grupper, blant annet Hamas, Islamsk Jihad og PFLP.

Badil Resource Center for Palestinian Residency and Refugee Rights hadde i utgangspunktet fått bevilget 18 millioner kroner fra EU over tre år for et prosjekt kalt «Mobilisering for rettferdighet i Jerusalem». Prosjektet handlet om å avsløre påståtte forbrytelser begått av Israel.

Men i 2019 innførte EU et nytt punkt i sine kontrakter med bistandsmottakere, hvor mottakerne må love at mottatte midler ikke kommer til nytte for grupper som EU definerer som terrorgrupper. Dette nekter Badil å underskrive på. De mener EUs krav «kriminaliserer palestinere som bekjemper undertrykkelse» og tvinger organisasjonene til å drive politivirksomhet mot sin egen befolkning, skriver Times of Israel.

Badil har tidligere spredt antisemittisme og avviser Israels eksistens, viser en rapport fra NGO Monitor.

Det skal være flere år siden norske bistandsmidler sist gang ble gitt til Badil. Det er neppe noen overraskelse, men den norske organisasjonen som lister Badil som samarbeidspartner er Kirkens Nødhjelp.

Skjermdump fra kirkensnodhjelp.no 18. juni 2020.

Kirkens Nødhjelp vil frata det jødiske folket suverenitet over hovedstaden Jerusalem. («Jerusalem må sikres en internasjonal status,» skriver Kirkens Nødhjelp.)

Kirkens Nødhjelp vil at Norge ensidig skal anerkjenne en palestinsk stat, og dermed undergrave folkeretten og Oslo-avtalene.

Kirkens Nødhjelp kjemper nemlig for en framtid der staten Israels karakter innenfor disse grensene blir grunnleggende endret, gjennom kravet om «rett til å vende tilbake» for palestinerne som flyktet i 1948 (og deres etterkommere). I realiteten går Kirkens Nødhjelp inn for en politikk der verdens eneste jødiske stat forsvinner.

Kirkens Nødhjelp tegner et ekstremt ensidig bilde av konflikten. De kommer stadig med eksempler på det de mener israelere gjør galt på Vestbredden, uten å nevne palestinske terrorangrep og hyllest og belønning av terror med et ord.

Kirkens Nødhjelp hevder: «Jerusalem er uløselig knyttet til tre religioner og minst to folk. I dag er den palestinske befolkningen, kristne som muslimer, i ferd med å bli presset ut.» Dette stemmer overhodet ikke. Den palestinske befolkningen i Jerusalem har økt med en faktor på 5 på 52 år.

Kirkens Nødhjelp vil boikotte varer fra israelske bosettere og gjøre det ulovlig for nordmenn å støtte israelske bosetninger økonomisk, men underslår at økonomisk aktivitet i okkuperte områder og bosetninger er helt lovlig etter folkeretten og i henhold til gjeldende menneskerettighetsnormer.

Kirkens Nødhjelp fornekter de sterke og langvarige antijødiske strømningene innenfor islam? I juni 2017 kritiserte MIFF en seniorrådgiver i Kirkens Nødhjelp for å være naiv. Vi forstår mer og mer at hun ikke er alene. I 2015 avviste hele styret i Kirkens Nødhjelp at konflikten er «religiøst fundert».

Kirkens Nødhjelp deltar i demonisering og deligitimering av Israel gjennom den årlige Kirkeuka for fred i Palestina og Israel


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart