Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rødt-politiker dekodet: Israel skal utslettes

Rødt-politiker Tobias Drevland Lund. (Skjermdump fra LO Vestmar, Youtube)
Ledende politiker i Rødt snakket i 1. mai-talen i lett løselige koder om å utslette Israel.

Tobias Drevland Lund er Rødts førstekandidat i Telemark til stortingsvalget 2021.

I sin 1. mai-tale i Kragerø 1. mai sa han:

«Og kamerater, i disse dager får også Israel mye oppmerksomhet fordi de klarer å vaksinere en såpass stor del av befolkningen sin. Men den historien har en veldig mørk bakside, for Israel er en okkupasjonsmakt og de sitter på millioner av vaksiner. Palestinerne derimot, på okkupert territorium, må nøye seg med noen tusen. Dette understreker bare den uretten det palestinske folk gjennom 70 år med okkupasjon og undertrykkelse fra Israel har lidd. Det er høyst på tide at Norge, i likhet med det LO krever går inn for boikott og kjemper for et fritt Palestina.»

Det er 54 år siden Israel tok kontroll over Vestbredden og Gaza i en forsvarskrig. Det er 73 år siden Israel ble opprettet. Når palestinerne og deres støttespillere snakker om 70 år, eller mer enn 70 år med okkupasjon, betyr det at de anser Israel, innenfor våpenhvilelinjene fra 1948, også som okkupert land. «Et fritt Palestina» betyr dermed ikke en palestinsk stat på Vestbredden og Gaza, i fredelig naboforhold med Israel, men palestinsk stat som kommer på bekostning av verdens eneste jødiske stat.

Det er nettopp dette LO (og Rødt) går inn for: LO støtter diskriminering og dobbeltstandard som vil fjerne Israel fra kartet, skrev MIFF i mai 2017.

I Stavanger er det 203 som har gått i LOs digitale 1. mai tog. Av disse har 27 personer meldt seg bak parolen «Israel – stans folkemordet i Gaza». Dette tar årets pris for sykeste 1. mai parole, skrev MIFF på fredag.

Palestina er en geografisk betegnelse på et område langs østbredden av Middelhavet. Palestina er et navn som aldri har eksistert på noen stat, men et betydelig antall land anerkjenner per i dag Palestina som stat til tross for at grenser ikke er avklart, det er to rivaliserende regjeringer og en lovgivende myndighet som ikke kommer sammen. Palestinske ledere har gjentatte ganger avvist tilbud om en arabisk-muslimsk stat, fordi de ikke har godtatt å være nabo til en jødisk stat. Les mer om Palestina.

Helt siden 1940-tallet har det internasjonale samfunnet foreslått en deling av landområdet Palestina i en arabisk og jødisk stat. Dette ble forkastet av arabisk side, som siden den gang har brukt kriger, terror, boikott og delegitimering for å svekke eller fjerne den jødiske staten som ble erklært selvstendig i 1948. Det finnes 22 arabiske og 57 mulimske stater. Enkelt forklart handler Israel-Palestina konflikten om arabiske og muslimske land vil godta at det jødiske folket ikke skal få beholde en stat i sitt historiske hjemland. Les mer om Israel-Palestina-konflikten.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart