Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Norge har bedt EU offentliggjøre rapport om antisemittiske palestinske skolebøker

Ine Marie Eriksen Søreide
Ine Marie Eriksen Søreide. (Photo: UN Photo/Evan Schneider)
- Norge har vært tydelige på at rapporten bør offentliggjøres så raskt som mulig, sier statssekretær Audun Halvorsen i Utenriksdepartementet til MIFF.

I forrige uke gjenga det tyske magasinet Bild fra en EU-rapport som bekrefter at palestinske skolebøker inneholder jødehat og oppfordrer til vold.

– Palestinske barn blir opplært i antisemittisk agitasjon og oppfordret til vold – finansiert av EU, skrev Bild.

EU-kommisjonen har inntil videre valgt å holde rapporten hemmelig. På spørsmål fra MIFF opplyser statssekretær Audun Halvorsen at Utenriksdepartementet mottok en kopi av rapporten allerede i april.

Inntil rapporten er offentliggjort av Europakommisjonen har vi ikke anledning til å dele rapporten eller våre vurderinger av innholdet, sier Halvorsen.

I desember 2019 vedtok Stortinget: «Flertallet ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med en tilbakemelding om resultatene fra granskningen fra Georg Eckert Institute på egnet vis så snart disse foreligger, og gjøre greie for videre håndtering av saken.» Når vil denne orienteringen bli gitt til Stortinget?

– Norge og de andre giverne avventer nå Europakommisjonens beslutning om offentliggjøring. Det er kommisjonen som er oppdragsgiver for rapporten og som tar stilling til offentliggjøring. Norge har vært tydelige på at rapporten bør offentliggjøres så raskt som mulig. Så raskt rapporten er offentliggjort, vil regjeringen på egnet måte komme tilbake til Stortinget med en tilbakemelding om resultatene, svarer Halvorsen.

Oppdatering mandag 14. juni kl. 14.15.

Mandag 14. juni sendte stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde inn skriftlig spørsmål til utenriksministeren om når Stortinget vil bli informert om rapporten fra Georg Eckert.

Hvorfor tror du EU har valgt å holde rapporten hemmelig i to måneder? Skriv ditt svar i kommentarfeltet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart