Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Utenriksministeren: – Vi ser de utfordringene med Durban IV som MIFF peker på

MIFF deltar i Teams-møte med utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide 16. september 2021. (Skjermdump)
Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide vil fortsatt ikke si om Norge kommer til å delta på Durban IV-konferansen i neste uke.

Torsdag 16. september arrangerte Utenriksdepartementet et møte «om norske prioriteringer under FNs 76. generalforsamling» for norske organisasjoner. MIFF deltok og stilte følgende spørsmål til utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide.

Conrad Myrland, daglig leder MIFF

«Takk for invitasjonen og de beste ønsker for generalforsamlingen.
22. september blir det avholdt høynivåmøte for 20 år siden Durbankonferansen. Macron sa at Frankrike ikke kommer til å delta på grunn av «en historie av antisemittiske uttalelser» på slike konferanser.
I august svarte UD at Norge er i tett dialog med andre land hvorvidt vi skal delta eller ikke. Den gang hadde allerede USA, Storbritannia, Tyskland, Frankrike og åtte andre demokratier sagt at de ikke kommer til å delta. Hittil i september har også Italia, New Zealand, Hellas, Kroatia, Slovakia, Slovenia og Hellas trukket seg.
Når så mange land ser at Durban IV-konferansen kan bli misbrukt til antisemittisk propaganda, hvorfor vil ikke også Norge si et klart nei til deltakelse?»

Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide

«Der er vi nå i en dialog med flere andre land, nærstående nordiske land blant annet, på hvordan de planlegger å agere. Dette er jo på mange måter et dilemma. Vi har under normale omstendigheter ikke spesielt stor tro på boikott som et virkemiddel, men samtidig så ser også vi de utfordringene som Conrad Myrland peker på, og som gjør at det er flere land som da ikke deltar på ulike nivåer. Men dette er som mye annet under høynivåuken work in progress, der vi har god dialog med nærstående land for å vurdere hva vi i fellesskap gjør og hvordan vi i fellesskap stiller oss til det.»

Tidligere denne måneden har utenriksministerens partikollega, stortingsrepresentant Ingjerd Schou, skrevet under på et krav om stans av diskriminering av Israel i FN.

MIFF er aktiv i fire av de fem nordiske landene. Grafikken under har MIFF spredt i sosiale medier både på norsk, dansk, svensk og islandsk.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart